Imaginați-vă că faceți naveta într-o capsulă care trece printr-o țeavă și se deplasează pe câmpuri magnetice la viteze de până la 700 km/h.
Compania olandeză Hardt spune că a făcut un pas spre a transforma acest lucru în realitate cu un test de succes al modului futurist de călătorie.
„Astăzi, odată cu primul test efectuat cu succes, am reușit să levităm vehiculul și să pornim sistemul de ghidare și sistemul de propulsie”, a declarat Marinus van der Meijs, director de tehnologie și inginerie la Hardt Hyperloop.
„Apoi, am mutat vehiculul în poziția noastră de lansare, la aproximativ 20 de metri în tunel. Și apoi l-am lansat cu o accelerație similară cu cea a unui tren de metrou, la o viteză de până la 30 km/h, aproximativ 100 de metri în tub. Și atunci am ajuns la un test de succes”, a adăugat van der Meijs.
Testul s-a desfășurat la centrul de specialitate din Olanda al companiei, constând într-un tunel lung de 420 de metri compus din 34 de secțiuni separate. În viitor, Hardt își propune să crească viteza la 700 km/h.
Ideea pentru hyperloop a fost prezentată pentru prima dată de Elon Musk în 2013, când miliardarul american spunea că distanța de aproape 645 de kilometri dintre Los Angeles și San Francisco ar putea fi parcursă în doar 30 de minute cu o astfel de tehnologie.
Distanța dintre Paris și Amsterdam este de aproximativ 500 km atunci când călătoriți pe drum. Timpul de călătorie cu mașina este de obicei de aproximativ 5 până la 6 ore.
K476 • 21.09.2024, 16:55
Testul asta a fost facut si in Romania pe valea Teleajenului acum 40 de ani. Inca se mai vad stâlpii si azi. S-a abandonat ca era prea zgomotos.
Stan52 • 21.09.2024, 13:55
Practic de trenurile de mare viteză de astăzi, ghidare pe pernă mag etică cărora le-a crescut viteza, având asigurată securitatea cu prezență unui tub, o capsulare.