El ne-a marturisit ca „permanenta” inseamna rezolvarea oricaror situatii care pot aparea. „Mai vine cate un coleg pentru a discuta diverse probleme, sau ne rezolvam diverse situatii. Acum m-am ocupat de deszapezirea curtii” povesteste chestorul.
El spune ca are grija si ca usile sau geamurile sa fie bine inchise si sa nu curga apa, pentru ca nu vrea ca pe tura lui de permanenta sa apara necazuri. „Voi fi la Camera inclusiv pe 31 decembrie. Pe 1 ianuarie nu vin, dar vin pe 2”, ne-a mai declarat Ignat. E drept, deputatul minoritatii slavo-macedonene e oarecum avantajat fata de colegii lui romani, deoarece sarbatoreste Craciunul si anul nou pe stil vechi, adica incepe cheful abia la 7 ianuarie. Desi nu era „chemat” la datorie, chestorul Nicolae Vasilescu isi rezolva agenda pentru primele zile ale anului viitor, singur, fara secretara sau consilieri. „E cea mai buna perioada sa imi pun lucrurile la punct si pot s-o fac singur”, spune el. La fel sustine si secretarul general Mihai Unghianu, care, dupa ce si-a facut singur cafeaua, s-a apucat de „organizatorice”, desi, teoretic, putea sa stea acasa.
„Cel mai bine se poate lucra pe partea asta de administrativ cand sunt deputatii in concediu. Acum avem de reparat vanele pentru alimentarea cu apa a Casei, iar apoi avem alte reparatii de facut, pentru buna functionare a cladirii”, spune Unghianu. La Senat, liberalul Paul Pacuraru asigura permanenta in aceasta saptamana singur, dar acest lucru nu-l prea deranjeaza. „Cand sunt singur e mult mai bine, pentru ca oricum am mult de lucru”, spune Pacuraru. Desi face permanenta de ani buni, acesta nu s-a confruntat niciodata cu un caz care sa justifice „aceasta traditie” a permanentelor. „Nici eu, si nu am auzit nici vreun alt coleg sa aiba de rezolvat ceva urgent. Daca apare insa o anumita situatie, trebuie sa anuntam presedintele Senatului. Nu pot spune ca suntem factori de decizie in aceasta perioada, desi in toata cladirea nu suntem mai mult de 4-5 persoane”, spune liberalul. Exista insa si un ofiter de serviciu care-i tine companie. Din punctul sau de vedere, acest obicei al permanentelor si-a dovedit insa inutilitatea, dar daca tot a devenit ca un fel de traditie, atunci fiecare respecta acest obicei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News