„Amenințarea spionajului este atemporală. Dispozitivele electronice, un telefon, un iPad, sunt toate mici microfoane și țările sunt interesate de luarea deciziilor și în Țările de Jos și doriți să preveniți acest lucru. Este o măsură foarte simplă – toate telefoanele într-un seif”, a spus vineri Dick Schoof, fost șef al agenției naționale de informații, jurnaliștilor.
Schoof, al cărui guvern tehnocrat a intrat în funcție în luna iulie, a declarat că are o viziune diferită față de predecesorul său, Mark Rutte.
Interzicerea telefoanelor și a dispozitivelor de către Schoof are legătură cu fostul său loc de muncă în comunitatea de informații.
„Poate că am un pic mai multă experiență cu acest gen de lucruri. Deci, pentru mine, aceasta a fost o măsură complet naturală. Și am constatat că toți membrii cabinetului au fost de acord imediat”, a spus el.
La rândul său, Erik Akerboom, actualul șef al Serviciului General de Informații și Securitate, a avertizat anul trecut cu privire la spionajul, inclusiv din partea Chinei, care vizează Țările de Jos și, în special, sectorul său tehnologic.
„Vedem că în fiecare zi încearcă să fure din Olanda”, a declarat Akerboom pentru The Associated Press.
Formațiunea de dreapta radicală din Olanda, condusă de Geert Wilders, a reușit luni, 1 iulie, să formeze un guvern de coaliție de dreapta, au relatat agențiile de presă internaționale, conform Agerpres. Noul premier este Dick Schoof, un tehnocrat expert în probleme de securitate și azil, care după 14 ani îl înlocuiește pe Mark Rutte, desemnat secretar general al NATO, funcție care va rămâne vacantă la 1 octombrie.
FOTO: Hepta