„Ştim deja că vom avea un debit pe care-l vom gestiona cu uşurinţă. Spun asta pentru că acelaşi debit l-am mai gestionat şi în luna ianuarie a acestui an, şi în luna decembrie a anului trecut, nu vom avea o situaţie excepţională”, a susținut ministrul Mediului.

El a adăugat că nu se pune problema ca inundațiile fără precedent de la Parlamentul din Budapesta să se întâmple și în România și că a discutat cu oficialii de la hidrocentrala Porţile de Fier, care l-au asigurat că „pot gestiona fără nicio problemă debitul pe care îl aşteptăm la sfârşitul acestei luni” pe Dunăre.

Fechet a punctat însă că, în contextul schimbărilor climatice, nu se ştie când va exista un „debit istoric la Dunăre”.

Mircea Fechet și specialiști de la Apele Române și din Departamentul pentru Situații de Urgență au survolat cu elicopterul zona Porțile de Fier, pentru a stabili care sunt zonele vulnerabile, iar ministrul a spus că Dunărea va atinge vârful de debit în România la finalul săptămânii.

Autoritățile sunt în alertă și au pregătit, deja, mii de saci de nisip pentru a răspunde corespunzător situației. Cel mai probabil, viitura de pe Dunăre va atinge valori de până la 9.000 mc/s.

În acest context, Fechet a inspectat situația digurilor din județele Dolj, Giurgiu și Teleorman și a spus că i s-a comunicat că lucrurile sunt sub control.

Urmărește-ne pe Google News