O femeie de 87 de ani care  s-a stins vineri pe un pat al Spitalului Universitar din București, a apărut abia marți seară pe lista națională a decedaților de COVID-19. Libertatea a scris ieri despre cazul femeii, care a ajuns joia trecută cu ambulanța la Urgențe și a decedat o zi mai târziu tot în secția UPU. 

Femeia trebuia să se numere printre cei 30 de morți de coronavirus ai țării, dar a ajuns să fie declarată drept decesul 79.

Printr-un comunicat oferit publicității marți seara, Grupul de Comunicare strategică spune că Institutul Național de Sănătate Publică s-a autosesizat după articolul din Libertatea și a cerut informații de la Spitalul Universitar și DSP București. 

Deși reprezentanții spitalului și-au făcut treaba, raportând imediat decesul de COVID-19, problema a fost una de natură tehnică la DSP.

„Nu a raportat mai departe INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare al sediului DSP”, se arată în comunicatul Institutului.

În același comunicat, autoritățile menționează că bătrâna suferea deja de fibrilație atrială, insuficiență cardiacă cronică și avea un pacemaker permanent. Însă, Grupul de Comunicare Strategică îi greșește vârsta, precizând că are cu trei ani mai puțin.

În continuare, rămâne neraportat un al doilea deces, care a avut loc luni la Spitalul Universitar, așa cum a precizat și managerul Cătălin Cârstoiu.

Marți seara însă, la Spitalul Universitar au fost confirmate 27 de infectări, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică, același spital de unde cei doi decedați nu au fost raportați în timp. GCS a informat că ”e vorba de 17 cadre medicale și 10 pacienți”.

Urmărește-ne pe Google News