Ordinul comun cuprinde două scenarii, iar pragul stabilit pentru trecerea la cursurile online este incidența de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.
Conform documentului, primul scenariu este cel în care toți antepreșcolarii, preșcolarii și elevii vor fi prezenți fizic la cursuri „în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, este mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori”.
Scenariul al doilea prevede că în localitățile în care rata incidenței este mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori pot participa fizic la cursuri antepreșcolarii, preșcolarii și elevii din învățământul special, în timp ce restul elevilor vor face cursuri online.
În conferința de presă de miercuri, când au fost prezentate regulile după care se va desfășura noul an școlar, Ioana Mihăilă a explicat că „măsurile de prevenție se mențin, distanțarea fizică, aerisirea permanentă a spațiilor închise din școală, menținerea obligativității purtării măștii în spațiile din interior”.
În situația în care „apare un caz pozitiv, fie că este un caz simptomatic diagnosticat pozitiv sau dacă părintele a anunțat școala, atitudinea este pentru preșcolari și clasele pregătitoare ca elevii din clasa copilului diagnosticat pozitiv să continue învățământul online timp de 14 zile, dar se poate reveni din ziua a opta cu testare antigen rapidă, dacă testele sunt negative”, a mai precizat ministrul sănătății.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro