Decizia nu este una definitivă, relatează Mediafax.
„Achită pe inculpatul Dragne Ilie-Liviu trimis în judecată pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunii de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu, prevăzută de art. 272 alin. 1 lit. b din Legea nr. 31/1990, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti, pronunţată joi.
În octombrie 2017, administratorul fermei de porci, Ilie Liviu Dragne, a fost trimis în judecată, alături de alte patru persoane. Cel care preluat ferma de la Valentin Ștefan Dragnea, fiul liderului PSD Liviu Dragnea, este acuzat de folosire cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.
Acuzaţia de complicitate la evaziune a fost clasată, notează sursa citată.
În luna august 2017, procurorii au făcut 80 de percheziţii, precizând că 12 firme sunt implicate.
Inițial, Ilie Dragne a fost acuzat de complicitate la evaziune fiscală, acuzația fiind ulterior clasată.
Dragne a fost reţinut pe 10 august 2017. Mai poi, procurorul de caz a decis ca administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman să fie plasat sub control judiciar.
La acea vreme, avocatul Maria Vasii menționa că Ştefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD, s-a retras din societatea comercială Salcia la începutul anului 2017, cedând părţile sociale deţinute.
Libertatea a dezvăluit că Valentin Dragnea a golit ferma de la Salcia, aceeași din care acum s-a retras, chiar înainte să fie atins de pesta porcină.
În total, 60 de oameni au fost audiaţi, în calitate de martori sau suspecţi, nouă dintre aceștia fiind reținuți.
Citește și: