Rezoluţia transformă „entitatea” palestiniană într-un „stat observator nemembru”. Documentul a fost adoptat în cadrul Adunării Generale a ONU cu o majoritate confortabilă, de 138 de voturi pentru, nouă împotrivă şi 41 de abţineri.
Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat că Adunarea Generală urma să semneze „actul de naştere” al statului Palestina.
„Adunarea generală a ONU este invitată astăzi (joi, n.r.) să producă un act de naştere al statului Palestina în realitatea sa”, a declarat el în faţa reprezentanţilor celor 193 de ţări înainte de vot.
Conform Mediafax, preşedintele palestinian a declarat că ziua de joi marchează a 65-a aniversare a adoptării de către ONU a unei rezoluţii, în 1974, privind împărţirea Palestinei între un stat evreu şi unul arab, care a devenit „actul de naştere a statului Israel”.
„Şaizeci şi cinci de ani mai târziu (…), Adunarea Generală se confruntă cu un drept moral (…), cu o datorie istorică pe care este necesar să o îndeplinească fără întârziere” cu scopul de a „menţine şansele păcii”, a subliniat Abbas.

Urmărește-ne pe Google News