Gianina Corondan a acordat un interviu pentru publicația Formula As. Printre altele, vedeta și-a spus părerea și despre ce anume o deranjează din ceea ce se întâmplă în viața de zi cu zi.

„N-aş vrea deloc să o dau în politică, aşa că voi spune că unul dintre lucrurile care mă deranjează este că unii oameni nu-şi pun problema dacă sunt sau nu la locul potrivit. De la cei care te servesc la masă, şi îi vezi că pentru ei a fi chelner este o corvoadă, până la cei care se ţin cu ghearele de un scaun care nu li se potriveşte, fiind prea „mare” pentru ca­pacitatea lor. Un lucru personal care mă ener­vează cu adevărat, este că nu pot merge cu bi­ci­cleta prin Bucureşti. Adică, eu mă încăpăţânez să mă deplasez zilnic cu Pegasul meu, dar este un joc al hazardului. Gropi, copaci pe mijlocul aşa-zisei piste, borduri înalte, de nici săracii părinţi cu bebeluşi în căru­cioare nu le pot escalada, ce să mai vorbim de persoanele cu dizabilităţi. Un sport ex­trem, biciclismul urban în capitală!

Mă mai deranjează şi lipsa educaţiei, da, tre­buie să o zic. Iar prin educaţie mă refer la tot: la şcoală, la bună-creştere, la toleranţă. Uite, actriţa Dorina Chiriac a înfiinţat o asociaţie a părinţilor cu copii care au epilepsie. Nu numai ca să-i protejeze, ci şi ca să educe oamenii, colegii de şcoală ai copiilor cu epilepsie, cum să se comporte în preajma lor. Să-i accepte, să nu se tea­mă, să ştie ce să facă, cum să-i ajute. Iată o iniţiativă extraordinară, la care am luat parte de curând. Dar felul acesta de ini­ţiative ne spun că educaţia este azi mult prea mult lăsată la mâna părintelui. Profe­sorii nu prea mai sunt figuri inspiraţionale, iar asta este foarte rău. Mă mai deranjează că numărul mare de impostori din toate domeniile ne obligă să fim „buni” la orice.

De la nutriţie, la construcţii, noi trebuie să le studiem şi să le fa­cem singuri pe toate, pentru că mulţi „spe­cialişti” se dovedesc ageamii. Devenim nişte hăi­tuiţi, cu nervii întinşi la maximum, şi e ne­drept.

Ştii ce mă mai întristează? Că oamenii care ne conduc nu ţin cu noi. Nu ne cârmuiesc cu dragoste faţă de noi. Dacă statul român ar fi un pic mai tandru cu noi, dacă am resimţi de la el o fărâmă de dragoste, multe lucruri ar merge mai bine. Dacă gândurile oamenilor se schimbă, dacă nu mai suntem cotropiţi de ură, orizonturile ni se deschid nebănuit. Lucrul acesta se aplică şi în viaţa noastră de zi cu zi.

Uite, eu pro­pun un exer­ciţiu pe care eu îl folosesc cu suc­ces. Imaginaţi-vă că oamenii care te enervează în trafic, care îţi taie ca­lea sau mai ştiu eu ce, sunt o rudă sau un prieten de-al tău. Când des­chi­de portiera şi tu te încrunţi şi te porneşti să-l pone­greşti, îţi imagi­nezi că din maşina respectivă iese fra­tele tău.

Să vezi cum pe loc devii mai înţelegător, mai tolerant, cum admiţi că oricine mai poate şi greşi. E un exerciţiu simplu, dar care ne poate schimba atitudinea. E ade­vărat ce se spune: „schimbarea înce­pe cu noi”. Tu eşti punctul de pornire al schim­bării”, a afirmat Gianina Corondan.


Citește și:

Un alt șofer Uber, reclamat la Poliție! „Ne-a înjurat, ne-a scuipat și ne-a pulverizat spray lacrimogen în ochi”

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News