“Toţi mâncăm produse modificate genetic astăzi, chiar dacă ştim sau nu ştim, iar 90% din producţia de soia din lume este modificată genetic”, a declarat ieri Stelian Fuia. El a afirmat că până şi ciocolata are în compoziţie produse obţinute din organisme modificate genetic.
Riscăm să devenim infertili
Ministrul a mai afirmat că instituţiile statului ar trebui să controleze dacă pe ambalajele produselor alimentare scrie sau nu dacă acestea au componente modificate genetic, aşa cum cere legea. Acelaşi lucru e susţinut şi de chimişti sau de cercetători în domeniul alimentar şi al fabricării de produse naturiste. “E o realitate foarte tristă! Nu avem cum să ne ferim de aceste pericole pentru că nu sunt menţionate pe etichete. Grav e că efectele sunt multiple. Studiile arată că OMG-urile produc modificări la nivelul ADN-ului şi determină atât la femei, cât şi la bărbaţi infertilitate. Din acest motiv, în ultimii ani, infertilitatea a devenit un fenomen mondial. În plus, aceste produse dereglează sistemele enzimatice din organism şi provoacă boli autoimune care dau bătăi de cap medicilor. E o nenorocire pe care doar o înţelegere mondială o poate opri”, ne-a spus Ştefan Manea (foto), inginer chimist Hofigal.

Preţurile se dublează de la producător la supermarket

Fuia a mai precizat că preţul alimentelor de la producător până la supermarket aproape se dublează. El a explicat de ce sunt mulţi intermediari care umflă preţul: “Nici un supermarket şi nici cei care fac export nu vor veni să cumpere cu sacoşa de la fiecare fermier. Aceştia trebuie să înţeleagă că unul dintre principalii piloni ai modernizării agriculturii în România îl constituie asocierea”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News