Constantin Glont (aleea Buhusi nr. 4): Ce act normativ reglementeaza problema datoriilor catre asociatie ale persoanelor ce-si vand apartamentele? Noii proprietari trebuie sa acopere datoriile fostilor proprietari?
Nici un act normativ nu se refera la acest aspect. Trebuie pornit de la actul de vanzare-cumparare, unde apare declaratia vanzatorului, referitor la faptul ca apartamentul nu e grevat de datorii. Noul proprietar il poate actiona in justitie pe cel ce a facut o declaratie notariala falsa. Pentru a se evita astfel de situatii, cumparatorul trebuie sa se informeze la asociatie daca sunt datorii, iar notarii sa ceara adeverinta privind datoriile catre asociatie, potrivit unei recente ordonante a Guvernului.
Lacramioara Sarau (str. Minca Dumitru nr. 32, bl. 24): Dorind sa-mi reglez consumurile in functie de bugetul familiei, am solicitat si mi s-a aprobat sa dispun de contoare atat pentru apa calda cat si rece. Deoarece n-am reusit sa-mi achit toate restantele, administratorul a hotarat ca sa nu mi se mai ia in calcul consumurile reale consemnate de contoare. Este corect?
Administratorul putea sa fie mai intelegator. Apelati la comitetul asociatiei si chiar cereti dezbaterea cazului in prima adunare generala.
Elvira Ganciu (str. Resita nr. 20, bl. A19): Apelez la dv. pentru a dispune investigarea situatiei din blocul nostru, unde administratorul actioneaza numai dupa bunul plac. Nu verifica nimeni listele de intretinere. De altfel, nu avem nici comisie de cenzori.
Rezolvarea problemelor descrise depinde in primul rand de asociatie. Administratorul poate fi inlocuit prin simpla hotarare a comitetului. Cine e de vina ca in asociatie nu exista o comisie de cenzori? In ultima vreme, se remarca o implicare ceva mai sustinuta a Primariei Capitalei, careia ar fi bine sa va adresati.

 
 

Urmărește-ne pe Google News