Astfel, Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) propune alegătorilor săi Duminica, Decuseară, Lapteacru şi Ciorba. Este vorba despre candidaţii pentru funcţia de deputat Ion Duminica, Tatiana Decuseară, Mariana Ciorba, Alina Lapteacru. Iar candidatura lui Iurie Noroc ar putea fi de bun augur pentru creştin-democraţii moldoveni.
Mişcarea Acţiunea Europeană (MAE) oferă electoratului Grâu şi Popuşoi, prin candidaţii săi Tatiana Grâu şi Mihai Popuşoi.
Preşedintele moldovean Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniştilor (PCRM), declara pe la începutul mandatului său că moldovenii „umblă ca ţapii după morcov”.
Probabil din această cauză, pentru parlamentarele din 5 aprilie Ghenadie Morcov este pe locul 40 pe lista PCRM, iar pentru orice eventualitate, în listă a fost inclus şi Anatolie Popuşoi. În acelaşi timp, Iurie Ţap este printre locurile de frunte la Partidul Liberal Democrat (PLDM).
Intrarea Alianţei Moldova Noastră (AMN) în campanie este anunţată de Petru Veste şi Irina Cucoară, dar şi de Mihai Furtună. PLDM vine cu Ion Plămădeală şi Sergiu Brânză, dar în acelaşi timp Uniunea Centristă din Moldova (UCM) – cu Grigorii Plăcintă. Margareta Coţofană de la PPCD este contracandidata lui Ştefan Puiu de la Partidul Liberal (PL), dar şi a lui Marin Boboc de la PLDM, Sergiu Găină de la PDM şi Corneliu Prepeliţă de la MAE.
Alexandru Putregai de la Partidul Social Democrat (PSDM) va lupta cu Ion Buzdugan de la PD, dar şi cu Mihai Creangă de la MAE şi Viorica Bîtcă de la PPCD. Adrian Ţărnă (PPCD) intră în cursă cu Oleg Ogor de la AMN.
PCRM este reprezentat de Anatolie Gorilă şi Alexandru Purice, în timp ce AMN de Ivan Veveriţă, Ion Lupu de PL şi Vasile Ursu de PDM.
Viitorul parlament de la Chişinău va forma un organism integru, dacă vor accede Maria Nasu de la PLDM, Marina Mînăscurtă de la AMN, Andrei Coadă de la UCM şi Vasile Genunchi de la MAE. Candidatul UCM Andrei Furculiţă ar putea conduce probabil Comisia parlamentară pentru alimentare, în timp ce Maria Buruiană de la PL, Vasile Paiu (PDM) şi social-democrata Larisa Scai ar putea fi membri ai comisiei pentru agricultură, iar democratul Vladimir Baligari al celei pentru ecologie.
Veaceslav Ombun de la MAE şi Mariana Ombun – PLDM ar putea concura pentru funcţia de preşedinte al comisiei pentru drepturile omului, iar Lidia Onu de la PCRM şi Alexei Onu de la PL pentru cea de preşedinte al comisiei pentru politică externă şi relaţii cu Organizaţia Naţiunilor Unite.
Mihail Tabără (UCM) şi Vasile Coteţ (PSDM) s-ar putea ocupa de activitatea parlamentului în domeniul construcţiilor şi acordării spaţiului locativ, iar Mihai Cimpoi (AMN) şi Andrei Flueraş (MAE) vor fi probabil membri ai comisiei pentru cultură în viitorul parlament.
Astfel, fiecare formaţiune a încercat să propună ce are mai bun pe listele electorale pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie, urmând ca electoratul să decidă pe cine va alege ca să conducă ţara pentru următorii patru ani.