Amenda de 20.000 de lei a fost dată pentru că informația a ajuns mai întâi la presă și apoi la autorități.

„Demisiile sunt scrise de toți medicii din UPU, sperăm să găsim înțelegere, avem dialog cu dânșii încontinuu, chiar de aseară. Încercăm să nu supunem UPU unui blocaj complet, pentru că dacă medicii se hotărăresc în bloc să își dea demisia atunci pune în imposibilitate desfășurarea activității din Unitatea de Primiri Urgențe”, a spus Adrian Popa, managerul Spitalului Județean Bacău.

Managerul a explicat că aceste cazuri trebuie raportate „de îndată ce sunt depistate” şi nu trebuie să ajungă mai întâi în presă.

„Cazul a fost evaluat de medicul de urgență, împreună cu ceilalți medici de specialitate, după care a fost întocmit o adresă către DSP și transmisă către toate căile, de la fax, e-mail, până la WhatsApp. Presa a aflat mai repede, presa are libertatea ei, noi nu intervenim, din punctul nostru de vedere, ne-a intersat parcursul și evoluția cazului medical”, a mai explica Adrian Popa.

Spitalul contestă amenda

Directorul medical al Spitalului Județean Bacău, Ioana Dinu, spune că în momentul de față activitatea în UPU se desfășoară fără probleme.

„Medicul care a fost amendat și care azi dimineață și-a depus demisia este la serviciu, își desfășoară activitatea, consultă pacienți. Demisia, dacă domnul doctor nu se va răzgândi, își va urma parcursul legal, dar în momentul ăsta activitatea în UPU este funcțională, pacienții sunt văzuți, sunt investigați”, a explicat Ioana Dinu.

Conducerea Spitalului Județean Bacău a decis să conteste amenda dată de Direcția de Sănătate Publică.

 
 

Urmărește-ne pe Google News