Parlamentarul susține că fostul șef al Jandarmeriei a mințit procurorii când a psus că pe 10 august a avut loc o tentativă de lovitură de stat, notează Mediafax.ro.
„Am venit la Parchetul General pentru a depune un denunţ împotriva lui Sebastian Cucoş, actualul prim-adjunct al şefului Jandarmeriei, fost şef al Jandarmeriei Române pe 10 august 2018. Denunţul nostru, formulat de mine şi de colegii mei, 28 de parlamentari USR, se referă la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare. Sebastian Cucoş a minţit în mod inacceptabil organele judiciare, a minţit procurorii, spunând că pe 10 august a avut loc o tentativă de lovitură de stat. Este o minciună absolut ridică”, a declarat deputatul USR Stelian Ion.
Stelian Ion a menționat că USR a inițiat acest demers întrucât nu a existat o autosesizare.
„Este foarte grav că un oficial, un funcţionar, un şef al Jandarmeriei foloseşte instituţia sa pentru a induce în eroare organele statului. Este o pată pe care o pune pe uniforma de jandarm. Şi-a bătut joc prin demersul său de societatea românească şi de Jandarmerie. Aceşti şefi – Cazan, Cucoş, Sindile – au produs deservicii foarte mari acestei instituţii”, a adăugat deputatul USR.
În opinia lui, sesizarea DIICOT privind tentativa de lovitură de stat depusă de Sebastian Cucoş a avut trei obiective.
„Primul obiectiv a fost să-i dea o aparenţă de veridicitate şi un argument lui Liviu Dragnea atunci când aberează pe toate posturile că a avut loc o tentativă de lovitură de stat. Al doilea obiectiv în reprezintă o şicană procedurală, pentru că doreşte declinarea competenţei către DIICOT. Al treilea obiectiv pare acela de a-l folosi ca apărare în dosarul 18/2018, în care el însuşi este cercetat. Se pare că are aceeaşi consultanţi cu dl. Liviu Dragnea, pe considerentul că cea mai bună apărare este atacul”, a mai spus Stelian Ion.
Pe 12 septembrie, Jandarmeria Română a sesizat DIICOT cu o plângere penală în care sunt acuzate fapte de împotriva ordinii constituționale în cazul protestului din 10 august, când s-ar fi încercat o lovitură de stat.
Citește și Lovitură de teatru: pentru că magistrații pot cumula pensia cu salariul, venitul unui judecător al ÎCCJ „pensionat pe hârtie” poate ajunge la 40.000 de lei pe lună!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro