Victor Paul Dobre, vicepreședinte al AP OSCE, și Costel Dunava (PSD), dar și Cătălin Fenechiu (PNL) și Ionuț Sibinescu de la ALDE, din partea Senatului, au fost în 27-28 martie la Sankt Petersburg, în Federația Rusă, la Conferința parlamentară privind combaterea terorismului internațional. Pentru această deplasare, Parlamentul a plătit 10.327 de lei, doar pentru partea deputaților.

Participarea la lucrările Comisiei pentru migraţie, refugiaţi şi persoane strămutate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a scos din bugetul Camerei Deputaților 19.009 de lei . Evenimentul a avut loc în Franța, participând din partea României Cristina Prună, Cezar Preda și Dinu Socotar.

Participarea la cea de-a 136-a Adunare a Uniunii Interparlamentare şi reuniunile asociate, în Bangladesh, la începutul lunii aprilie, a scos din bugetul Camerei Deputaților 31.249 de lei. La eveniment au participat Dumitru Oprea (PNL), Gheorghe Dănuț Bogdan, Silvia Monica Dinică și Marian Gheorghe Cucșa, iar deplasarea s-a întins pe 7 zile și jumătate.

Parlamentarii români au mai fost plecați și la prima parte a Sesiunii ordinare 2017 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, din Franța. Deplasarea a durat 6 zile, iar delegația română a cuprins 5 persoane, costând Legislativul 43.955 de lei. Din delegație au făcut parte Mugurel Cozmanciuc, Ionuț Stroe, Attila Korodi și Ban Oni Ardelean, iar din partea Senatului, Alina Gorghiu, Titus Corlățean, Ion Popa, Daniel Fenechiu și Viorel Badea.

Florin Iordache, deplasări în Portugalia, Iordania și Kazahstan

În februarie 2017, Florin Iordache a fost în Portugalia, la cea de-a 11-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Mediteranei. Pentru această deplasare s-au plătit 5.899 de lei, pentru două zile și jumătate.

În iulie, Florin Iordache a participat, în Iordania, la Misiunea Adunării Parlamentare a Mediteranei în Orientul Mijlociu, eveniment care a durat 7 zile și a costat 9.129 de lei.

Și deplasarea la Astana, în Kazahstan, a deputatului Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților, pentru a participa la vizita delegaţiei române conduse de Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerior Externe, la Ziua Națională a României de la International Specialized Exhibition ”EXPO-2017, a costat 24.139 de lei.

O deplasare exotică a fost la cea de-a treia reuniune din cadrul Programului APF ”Tineri Parlamentari Francofoni”, care a avut loc în Cambodgia, în perioada 21-27 martie, și care a durat 8 zile și jumătate. Costul deplasării a fost 15.232 de lei, pentru prezența la eveniment a deputatului PSD Simona Bucura Oprescu.

Conducerea Camerei Deputaților a mai fost prezentă la Seminarul Internațional ”Diasporas 2017”, în Israel, pentru această deplasare nu există însă o informare publică, prezentată pe site-ul instituției. Costul deplasării externe este de 17.842 de lei, pentru trei persoane, timp de două zile și jumătate.

O altă deplasare fără informare justificativă este participarea la Forumul Mondial al Comitetului American al Evreilor, în luna iunie, unde a participat un parlamentar român și care a costat instituția 22.628 de lei.

Tot în luna iunie, deputatul PSD Georgian Pop a participat, în calitate de secretar al Camerei Deputaților, la o acțiune oficială în Statele Unite ale Americii a Grupului Strategic European Aspen. Costul deplasării a fost 16.893 de lei, pentru trei zile. Vizita la Amman, tot în iulie, a lui Georgian Pop, ca secretar al Camerei Deputaților, a costat 10.577 de lei.

Deputatul PNL Cezar Preda a participat la Misiunea APCE de observare a referendumului din Turcia privind revizuirea Constituţiei, în luna aprilie, deplasare care a costat 7.014 lei. Tot în aprilie, Participarea la Reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri economice și mediu înconjurător a costat Camera Deputaților 14.568 de lei, în Malta. La eveniment a participat Remus Borza, fost deputat ALDE.

Participarea la Conferința parlamentară globală a Rețelei Parlamentare a Grupului Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, care a avut loc în Statele Unite ale Americii, a costat 16.720 de lei, la eveniment fiind prezent, din partea Parlamentului României, Leonardo Badea.

Deputatul Eugen Tomac, lider al grupului parlamentar al PMP, a fost plecat în SUA, la Western Conservative Summit din Denver, în iulie, timp de 3 zile. Costul deplasării, pentru care nu există informare pe site-ul Camerei, a fost de 10.577 de lei.

Sesiunea ordinară 2011 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care a avut loc în octombrie, în Adelaide, Australia, a scos din bugetul Camerei Deputaților 33.149 de lei, pentru un singur deputat, Anton Anton, care a stat 6 zile în această țară.

Pe site-ul Camerei Deputaților este prezentată situația deplasărilor externe până în luna octombrie inclusiv. Potrivit regulamentului Parlamentului, la întoarcerea din orice deplasare externă se vor prezenta informări la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi la Biroul permanent al Senatului.

Articolul 6 al Regulamentului comun precizează condițiile privind participările la deplasări externe. Astfel, delegaţiile Parlamentului la organizaţiile parlamentare internaţionale se constituie prin adoptarea de hotărâri ale Parlamentului, care stabilesc componenţa numerică, componenţa nominală şi conducerea delegaţiilor. Mărimea delegaţiilor se stabileşte în funcţie de norma de reprezentare, care este stabilită de către organizaţiile internaţionale şi este alocată Parlamentului.

În cazul în care se primesc invitaţii în cadrul relaţiilor externe bilaterale ale Parlamentului, se vor constitui delegaţii externe ad-hoc, compuse din deputaţi şi senatori, participarea fiind aprobată, în fiecare caz, de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor pentru deputaţi şi de către Biroul permanent al Senatului pentru senatori.


Citește și:

Editorial de Claudiu Săftoiu. Politicienii români – minim istoric de încredere, în 2018

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News