UPDATE ora 17.40 Comisia juridică are termen 14 zile pentru efectuarea anchetei în privinţa solicitării DNA de încuviinţare a urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb, iar conducerea Camerei urmează să hotărască dacă mai acordă încă 14 zile pentru redactarea raportului în acest caz.

„S-a aprobat să solicităm un termen de maxim 14 zile pentru efectuarea anchetei, urmând ca Biroul permanent să aprobe sau nu, iar, conform Regulamentului, Biroul permanent are posibilitatea să aprobe un termen între o zi şi 14 zile pentru redactarea raportului”, a precizat preşedintele Comisiei, Eugen Nicolicea.

Liberalii nu au fost de acord cu decizia luată. „Au mai fost astfel de solicitări şi raportul a fost dat uneori de pe o zi pe alta. Ceea ce faceţi dvs. este un artificiu. În opinia mea, intrăm în contradicţie cu prevederile Regulamentului”, a susţinut liberalul Gabriel Andronache.

Rovana Plumb și-a analizat săptămâna trecută dosarul în care Direcția Națională Anticorupție cere Parlamentului ridicarea imunității parlamentare. Ea a spus că dosarul Belina  este un atac la Guvern și PSD, ”pentru destabilizarea statului de drept și a ordinii constituționale”, și adaugă că este nevinovată.

Ministrul fondurilor europene a spus, la ieșirea din comisie, că nu poate da niciun detaliu din dosar.

În aceeași zi în care Sevil Shhaideh a fost chemată la DNA, procurorii anticorupție au cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a Rovanei Plumb.

Procurorii o acuză pe Rovana Plumb de abuz în serviciu, pentru că în 2013, când era ministru al Mediului, în doar 17 ore, a inițiat și promovat Hotărârea de Guvern privind trecerea la Consiliul Județean Teleorman a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel, care la scurt timp au fost închiriate ilegal firmei Tel Drum.

Rovana Plumb a inițiat și promovat HG 858/2013, ”în decurs de 17 ore, în perioada 5.11.2013 – 6.11.2013, cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative”, arată DNA în cererea de avizare a urmăririi penale, care va ajunge la Camera Deputaților.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV. Octavian Cristescu, fostul angajat al DIPI care l-a acoperit pe jandarmul-cămătar Marian Corcodel, a fost audiat o oră la DIICOT! Comisarul țínea acasă documente secrete

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News