Judecătorii au respins apelurile formulate de DNA şi deputatul liberal, fiind menţinută decizia instanţei de fond, din februarie 2023, prin care s-a dispus încetarea procesului penal pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.
Fostul președinte al PNL Prahova a beneficiat de o decizie a Curţii Constituţionale din mai 2022 privind prescrierea faptelor. Judecarea acestui dosar a fost întârziată mult în instanţe prin acte procedurale, inclusiv decizii ale Curţii Constituţionale.
DNA l-a acuzat pe Mircea Roşca de faptul că în 2011, când era vicepreședinte al PNL Prahova, a pretins de la un denunţător 20.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra preşedintelui din acea perioadă al PNL Azuga, Gabriel Popescu, pentru a ușura dobândirea unor terenuri de către firma denunțătorului, sumă din care a primit, au susținut anchetatorii, 5.000 de euro, iar 11.000 de euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii sale politice.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
NicolaeS • 22.04.2024, 21:00
Ce convenabil cu prescriptia asta. Se tergiverseaza totul pana se prescriu faptele. Daca stimabilii cu salarii si pensii speciale s-ar misca si ar lucra pentru banii pe care ii iau, probabil ca ar scadea si infractionalitatea. Asa, pentru unele persoane ,in special din sfera politicului, o lalaie pana faptele se prescriu. Dar aceste fapte exista. Cine raspunde pentru ele ? Ar trebui sa raspunda judecatorii care nu si-au facut datoria dar salariile le-au luat. Rusine justitiei Romane !!!