„O compresie radiculară într-o hernie de disc pentru partid nu poate provoca îngrijorare pentru că nu este o afecţiune letală. Sigur că este o perturbare a activităţii principalului lider al unui partid. Din nefericire, este o afecţiune extrem de dureroasă, greu de suportat. Deci, mai degrabă îmi provoacă compasiune şi solidaritate faţă de problemele neplăcute de sănătate de care avem parte toţi, pe rând, acum are nevoie domnul Dragnea”, a declarat Bacalbaşa, la Parlament.
Bacalbaşa a explicat, ca medic, că „din punct de vedere formal, orice compresie radiculară este indicaţie chirurgicală”.
„Din fericire sau din păcate, medicina nu se face din reţete formale, ci tocmai din diferenţa specifică care dă un foarte bun specialist într-un domeniu. Deci, probabil oameni cu multă experienţă vor hotărî. În general, chirurgii sar totdeauna să opereze lărgind indicaţiile, dar oamenii de bună credinţă le limitează”, a spus Bacalbaşa.
Rădulescu: „Susceptibilitatea este de hernie de disc cervicală şi lombară. Deci, o dublă hernie de disc”
Şi deputatul PSD Cătălin Rădulescu, tot medic de profesie, a afirmat luni că liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, suferă de o dublă hernie de disc, el precizând însă că nu se amână activităţile de partid programate pentru perioada următoare.
„Mare lucru nu ştim (despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea – n.r.), cel care a ţinut legătura cu domnul preşedinte este domnul secretar general Codrin Ştefănescu. Din ce am înţeles, ieri şi astăzi i s-au făcut investigaţii medicale pentru că susceptibilitatea este de hernie de disc cervicală şi lombară. Deci, o dublă hernie de disc. (…) Atunci când afectează mobilitatea membrelor inferioare, prin faptul că se apasă pe nervul respectiv, atunci chirurgul poate să ia o hotărâre ca să facă această intervenţie chirurgicală de urgenţă. În altă ordine de idei, se poate face prin tratament medical, prin gimnastică medicală, kinetoterapie. Probabil că de ieri şi până astăzi se va stabili dacă domnul preşedinte va fi supus unei intervenţii chirurgicale şi dacă se hotărăşte să nu facă acest lucru şi să înceapă un tratament prin kinetoterapie şi gimnastică medicală. Pe seară vom şti”, a susţinut Rădulescu, la Parlament.
El a precizat că activităţile de partid nu se amână, ci vor continua.
„Domnul preşedinte a trasat fiecărei persoane din conducerea partidului sarcinile respective, ce avem de făcut fiecare. În Parlament, dacă se va decide prin act medical o intervenţie chirurgicală sau nu, probabil va delega atribuţiile unui vicepreşedinte, dar asta va hotărî dânsul personal”, a spus Rădulescu.
Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, se află internat într-o clinică privată, după ce a acuzat dureri de spate. El ar putea sta toată săptămâna în spital.
Medicii au decis să repete o serie de analize, inclusiv RMN-ul, iar în cursul zilei vor decide dacă va fi operat sau i se va da tratament. Luni, Liviu Dragnea trebuia să se prezinte la ICCJ pentru a fi reaudiat în dosarul privind angajările fictive, dosar în care a fost condamnat, în prima instanță, la trei ani și jumătate de închisoare.