Decizia instanței supreme a fost pronunțată luni în cazul deputatului, relatează Agerpres. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut parţial sentinţa din luna martie, înlăturând dispoziţia de executare a pedepsei complementare a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b şi i din Codul penal pe o perioadă de 2 ani după executarea sau constatarea executată a pedepsei stabilite. Cu alte cuvinte, instanța inferioară îl condamnase cu executare, dar Curtea de Casație a apreciat că nu se impune ca deputatul să fie încarcerat.
În data de 13 martie 2018, instanţa l-a condamnat pe Octavian Goga la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
Potrivit sentinţei „inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni închisoare, în final, inculpatul urmând să execute pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare”. Pedepsele au fost suspendate prin decizia completului inferior al Curții de Casație.
La alegerile parlamentare din 2016, Octavian Goga a obţinut 1.967 de voturi, cu doar unul mai mult decât candidatul ALDE Covasna, şi a primit mandatul de deputat în urma redistribuirii voturilor la nivel naţional.
În luna iunie 2017, Octavian Goga a informat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că a demisionat din PMP şi că va activa în Grupul parlamentar al PSD.
PSD va monitoriza activitatea Guvernului printr-o comisie ce pare… fantomă. „Ce comisie, ce monitorizare, a lu cui?”
Probleme grave pentru HALEP la Wuhan. Românca depune eforturi imense