”Vă imaginați ce au în cap copiii la 12 ani? Ce se poate vedea în materie de pornografie, scatofilie, pedofolie, darknet în smartphone-urile pe care le cumpără părinții? Credeți că educația sexuală se face cu acordul părinților, parlamentului, școlii, partidelor politice? Educația le-o face internetul și anturajul și ei vin cu ea la școală în cap. Ce să educi? Trebuie să îi tratezi pe acești copii! Le trebuie terapeuți!”, a declarat Cristian Tudor Popescu, vineri seara, la Digi 24.
În comentariul său pe tema modificărilor din Parlament pe tema introducerii educației sexuale în școli, CTP s-a lansat într-un derapaj.
Fetele care se masturbează clitoridian în adolescență ar trebui să știe, să le spună omul ăla care face curs la școală că e posibil să li se deformeze centrul sexual de pe scoarță, în așa fel încât să nu mai fie satisfăcute de relațiile sexuale normale. Asta este o chestiune medicală. Și ele nu știu acest lucru.
Cristian Tudor Popescu:
Jurnalistul și-a continuat tirul cu un nou „verdict”: „80-90% din adolescenți practică masturbarea. E nevoie de terapie sexuală, nu de educație sexuală!”.
Declarațiile lui CTP nu au rămas fără replici în mediul online, acesta fiind ironizat în mai multe postări ale unor jurnaliste, specialiste în comunicare sau scriitoare, printre care Ioana Avădani, Oana Marinescu, Petronela Rotar sau Simona Tache.
În versiunea votată în această săptămână de Parlament care modifică legea privind protecția copilului, cu votul predominant al PSD și PNL, introducerea educației sexuale în școli a fost înlocuită cu educația sanitară, pentru care va fi nevoie oricum de acordul părinților.
Prin introducerea amendamentului care contrazice obiectul inițial al legii s-a ajuns într-o situație paradoxală, a explicat deputata Oana Bîzgan, care a fost printre inițiatorii modificării legii.
Introducem un amendament pe o lege care ar trebui să reformeze sistemul de protecție al copilului și ajungem într-o situație absurdă, în care vom ajunge la creșterea numărului de sarcini nedorite și implicit creșterea abandonului în spital și mai mulți copii în sistemul de protecție.
Deputata Oana Bîzgan:
Deputata a precizat totuși că dincolo de acest amendament, toate celelalte modificări din lege sunt extrem de benefice.