Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, nu a fost prezent la ședința în care s-a dezbătut moțiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei la adresa ministrului Budăi. În locul său, ședința de plen a fost condusă de Daniel Suciu, deputat și vicepreședinte al Camerei.
De la prezidiul Camerei Deputaților, vicepreședintele Suciu este cel care dă cuvântul parlamentarilor la dezbateri și indică și timpul alocat.
„Doamna Violeta Alexandru! Și pentru echilibrare, chiar dacă doamna Țoiu nu mai are un minut, o să compensăm cu minutul de la minorități. Știu că femeile se bucură de orice minut în plus”, a afirmat Suciu înainte să dea cuvântul celor două deputate.
După discursul Violetei Alexandru, fost ministru al muncii, în prezent deputat al partidului Forța Dreptei, vicepreședintele Suciu i-a transmis, din nou, deputatei Țoiu (USR) cât poate vorbi.
„Doamna Țoiu, un minut și treisprezece plus minutul de la grupul minorităților. Aveți două minute și 13 secunde. Eu chiar vorbeam serios, vă rog!”, a spus vicepreședintele Camerei Deputaților.
„Nu este o replică vagă”
Oana Țoiu s-a arătat deranjată de remarca făcută de președintele de ședință. „Puteți să vă luați minutul înapoi și să faceți cu el ce credeți de cuviință. Vă reamintesc că vin aici în calitate de deputată aleasă în Parlamentul României, nu de colega dumneavoastră de glumițe de pahar”, i-a transmis deputata USR colegului de la PSD.
„Nu este o replică vagă, nu lasă nuanțe de interpretare. Din acest motiv am și reacționat. Acea replică nu are legătură cu standardul din Parlament și cu respectul cuvenit pentru cetățean. A existat un moment în istorie în care parlamentul României reprezenta elita României, nu mai e cazul”, a explicat Oana Țoiu pentru Libertatea.
Deputatul Suciu nu a putut fi contactat pentru a explica sensul cuvintelor adresate colegei de Parlament.
Momentul a avut loc cu câteva minute după ce un deputat AUR i-a solicitat ministrului Budăi să dezvăluie ce deputată a sunat noaptea „pentru a vorbi despre pensiile speciale”.
Libertatea a prezentat mai multe mărturii din interiorul PSD despre derapajele ministrului Budăi la adresa femeilor. În august 2022, ministrul a sunat după miezul nopții o deputată PSD pentru a se autopropune în camera ei. Marius Budăi a negat telefonul, chiar dacă el a fost confirmat de mai multe surse din partid.
Foto: Hepta
Emilee • 07.03.2023, 08:09
Asdtia sunt politicieni care ne fac legi . Nu cunosc prea bine regulile inscrieri intru-n partid dar criteriul de baza este ca trebue neaparat sa fii PUNGAS .
Copenhaga1970 • 06.03.2023, 22:17
Derapaj, de acord, însă dublul standard nu face bine la credibilitatea presei. Derapaj marca CTP, în Libertatea, sub eticheta ”reacție”: ”Există un răspuns: l-am văzut până la jumătate, acasă, pe computer, și a trebuit să mă opresc pentru că se umpluse încăperea de maimuțe antropoide care râdeau. Nu de film, râdeau de mine. Dacă aș și scrie ceva, orice, despre Teambuilding, cred că primatele ar începe să mă scuipe. Ce ziceți, am pierdut mult că nu l-am văzut pe tot?” Citeşte întreaga ştire: Reacția lui CTP după ce a văzut „până la jumătate” filmul Teambuilding https://www.libertatea.ro/stiri/reactia-lui-ctp-dupa-ce-a-vazut-pana-la-jumatate-filmul-teambuilding-4405250
Mirciulica • 06.03.2023, 21:15
politica, partidul, corup. oricat elan si entuziasm ar avea cineva cand intra in politica, odata preluat de catre mecanismul canibal al politicii, devine corupt. nu neaparat in sensul sustragerii de bani, a solicitarii de favoruri sau bunuri, ci in sensul dizolvarii oricarui principiu moral pe care a crezut ca il are si ca il poate respecta. tragedia Romaniei este clasa politica aflata in stadiu pestilential, care sta la baza unei reale sabotari a intregii societati romanesti si din care nu va putea fi niciodata scoasa cu interventii din exteriorul ei. minunea se va putea produce doar daca vreodata, in vreo forma sau alta, un nucleu de oameni destepti, verticali, morali, transpartinici, vor putea in urmatoarele generatii, sa vireze incet-incet directiile de lucru ale clasei politice, intr-o directie cat de cat pozitiva. si asta, poate prin adoptarea acte normative corecte cu care sa se poata face promovarea de oameni competenti in posturi de decizie, sa se poata avansa strategii nationale in sectoare esentiale ca educatia, sanatatea, cercetarea, sa se materializeze patriotismul in domenii ce au legatura cu siguranta nationala, cu siguranta alimentara, siguranta energetica. dar e greu. foarte greu, atat timp cat bucurestiul este periferic in ce priveste decizia la nivel national.