O echipă de cercetători de la Universitatea Riverside din California a făcut o descoperire uluitoare despre viața sexuală a albinelor, a notat abc.es.
Concret, s-a constatat că în sperma masculilor există și o toxină care o orbește temporar pe femele.
Masculii au nevoie de acest artificiu, fiindcă, dacă regina ar avea posibilitatea să vadă, ar deveni agresivă cu respectivul și ar pleca imediat în căutarea altei perechi.
Masculii trăiesc foarte puțin și vor să se asigure că genele lor vor fi transmise mai departe. Nu pot face asta decât dacă o orbesc pe regină.
Reginele trăiesc ani și pot sta perioade îndelungate fără să se împerecheze, dar la masculi e fix invers.
Studiul a fost făcut pe o perioadă de zece ani!
Boris Baer, un cercetător care a studiat viața albinelor până în cele mai mici detalii, a descoperit acest amănunt incredibil.
„Masculii vor să se asigure că genele lor se vor transmite mai departe și vor s-o împiedice pe albină să plece în căutarea altei perechi. Dar, dacă aceasta nu vede, nu poate zbura”, a sous Boris Baer.
Boris Baer a făcut o cercetare de zece ani asupra substanțelor componente ale lichidului seminal al masculilor de albine.
În experimentele făcute de echipa lui Baer s-a constatat că regina are probleme să-și găsească drumul înapoi spre colonie după ce a fost inseminată.
Boris Baer susține că este necesar să cunoaștem obiceiurile de împerechere ale albinelor până în cel mai mic detaliu pentru a dezvolta programe artificiale de înmulțire a acestora.
O foarte mare parte din populația de albine a fost decimată de poluare și de substanțele chimice folosite în agricultură.
„Mai mult de o treime din ceea ce mâncăm depinde exclusiv de polenizarea pe care o fac albinele, de aceea trebuie să ne ocupăm cât se poate de serios de ele”, a concluzionat omul de știință care a făcut acest studiu.