Autorităţile şi-au trimis de urgenţă echipajele spre locul indicat. După mai multe ore de urcat printre stânci şi trecând prin zone neumblate, salvamontiştii au coborât osemintele umane. Potrivit şefului Salvamont Zărneşti, Ioan Pivodă, scheletul a stat mulţi ani printre stânci, după toate aparenţele, acolo fiind o zonă aproape „necălcată”.
Alpiştii, doi la număr, care au făcut descoperirea macabră s-au aventurat pe un traseu nemarcat. Aşa au dat de fragmentele umane şi au anunţat imediat autorităţile. De la faţa locului, echipajele de salvare şi de cercetare au adunat toate oasele găsite şi fragmentele de haine bărbăteşti care se presupune că aparţineau persoanei moarte. Nu s-au găsit acte care să ajute la identificare, doar o pereche de ochelari, un CD vechi şi o cartelă telefonică în valoare de 80.000 de lei. Cartela poate fi un indiciu asupra timpului scurs de la momentul ultimei aventuri a persoanei decedate în munţi.
Surprinzător este că în baza de date a salvamontiştilor nu figurează nici o persoană ca fiind dată dispărută în zona Munţilor Piatra Craiului. Aşdar, nici nu l-a căutat nimeni în tot acest răstimp. Osemintele au fost preluate de Serviciul de Medicină Legală, care va trebui să stabilească în primul rând cauzele decesului, apoi să ofere date care să ducă la identificarea celui dispărut în munţi.

Urmărește-ne pe Google News