„În timpul lucrărilor la terasamentul străzii Ghinea Dorinel au fost descoperite o serie de oseminte umane. Am sistat lucrările, am anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, Muzeul Vrancei şi Direcţia Judeţeană de Cultură Vrancea, care au venit şi au făcut verificări. Din primele informaţii, ar fi vorba de oseminte mai vechi de 50 de ani”, declarat vineri primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, potrivit Agerpres.

Edilul a mai declarat că în acel loc s-ar părea că ar fi fost un cimitir al bisericii Sfântul Nicolae cel Nou, precizând că în prezent lucrările se desfăşoară numai sub supravegherea unui arheolog.

„Vor fi recuperate toate osemintele din zonă şi se va face şi o procedură de înhumare creştinească”, a mai spus Misăilă.

Osemintele au fost ridicare de Poliţie şi trimise la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi, în vederea datării. IML urmează să stabilească vechimea şi originea fragmentelor osoase prin expertizare.

Muzeografii vrânceni sunt de părere că osemintele descoperite ar proveni de la mai multe persoane, dar nu există menţiuni precise că în zonă ar fi existat un cimitir, ci doar mărturii ale celor care locuiesc în zonă.

„Nu există menţiuni precise, dar cei care stau în zonă spun că acolo ar fi fost o prelungire a unui cimitir. Osemintele au fost descoperite aproape de suprafaţă, la circa 50 şi respectiv 80 de cm, sunt amestecate şi provin de la mai multe persoane. S-au găsit un craniu întreg, dar şi resturi de la un alt craniu şi mai multe oase.

Osemintele nu erau în poziţie. Este posibil să fi fost răscolite cu ocazia unor lucrări anterioare de amenajare a străzilor din zonă. Muzeul Vrancei va supraveghea lucrările, dar nu putem vorbi de cercetare, pentru că nu este sit”, a declarat Mădălina Stănescu, muzeograf la Muzeul Vrancei, potrivit Agerpres.

Foto: jurnaldevrancea.ro


VIDEO/ Sacrificiul pentru o viață mai bună: 4 ani departe de familie și 100.000 de dolari pe care nu i-a văzut niciodată!


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News