Bărbatul avea 21 de ani când a fost acuzat de uciderea unui student de la Universitatea din Pennsylvania, în timpul unui jaf.

În iulie 2019, un judecător a ordonat eliberarea lui Chester Hollman din închisoare. Magistratul a luat această decizie după ce a ajuns la concluzia că polițiștii și procurorii au construit dosarul de crimă pe baza unor dovezi inventate de la oameni forțați să se prezinte ca martori.

La acea vreme, judecătorul a mai spus că anchetatorii au ascuns dovezi prețioase, care ar fi putut să-i conducă spre adevărații criminali.

„Îmi cer scuze față de Chester Hollman. Îmi cer scuze pentru că i s-a greșit și, prin felul în care l-am dezamăgit, am dezamăgit întreaga comunitate a orașului Philadelphia”, a declarat în fața instanței, în momentul exonerării sale, procurorul adjunct Patricia Cummings.

Pentru că a stat în închisoare pe nedrept, Chester Hollman a fost despăgubit cu 9,8 milioane de dolari.

„Nu există cuvinte care să exprime ceea ce mi-a fost luat. Dar această despăgubire închide un capitol dificil din viața mea, iar eu și familia mea putem să o luăm de la capăt”, a afirmat bărbatul.

Povestea lui Hollman, documentar pe Netflix

Povestea de viață a lui Chester Hollman a făcut parte dintr-o serie lansată de Netflix anul trecut, numită The Innocence Files.

Seria documentează unele dintre cele mai fascinante aspecte ale crimelor, explorând „erori judiciare”, care au loc atunci când oamenii sunt condamnați pe nedrept pentru o crimă pe care nu au comis-o.

Alcătuit din nouă părți, documentarul se concentrează pe opt cazuri de condamnare ilicită, analizând cazurile lui Chester Hollman, Kenneth Wyniemko, Alfred Dewayne Brown, Thomas Haynesworth, Franky Carrillo, Levon Brooks, Kennedy Brewer și Keith Harward.

Foto: Profimedia

 
 

Urmărește-ne pe Google News