Pe 4 aprilie, cinci oameni și-au pierdut viața în timp ce așteptau într-o stație de autobuz din Brăila, după ce Marius Negoiță a lovit în plin un grup de oameni, într-o depășire neregulamentară. Patru oameni au murit pe loc în urma impactului, iar o altă femeie, rănită grav, a decedat ulterior, în ciuda eforturilor medicilor de a o resuscita. Șoferul care a provocat acest carnagiu a ajuns și el la spital, însă a scăpat cu răni ușoare. Până i s-au făcut teste de sânge s-a vehiculat că acesta ar fi fost sub influența stupefiantelor, fapt infirmat ulterior de rezultatul analizelor.

Medicii i-au efectuat inclusiv un consult psihiatric și s-a dovedit că Marius Negoiță a avut discernământ. Acesta se află acum în arest preventiv, iar dosarul tocmai a fost trimis în judecată la Tribunalul din Brăila. De asemenea, la dosar, una dintre rudele unei victime a înregistrat o cerere prin care cere daune de 1.250.000 de euro. Pe lângă această sumă imensă, celelalte părți civile care s-au constituit în dosar, rude ale celor decedați, urmează să formuleze în perioada următoare alte cereri.

”Sora și cumnatul meu au murit nevinovați, în timp ce mergeau la muncă. Au lăsat un copilaș de 11 ani în urmă care acum este consiliat de psiholog și care o să fie crescut de mine. Eu nu m-am decis încă în privința despăgubirilor, ca ceilalți, urmează să mă sfătuiesc cu avocatul meu”, ne-a declarat Adrian Arbunea, ruda a două dintre victimele accidentului.

Marius Negoiță a spulberat toate cele cinci persoane din stație cu o viteză de 115 kilometri la oră și apoi s-a oprit într-un stâlp. Acesta lucra ca agent de pază la o firmă privată din Brăila. Scuza acestuia în fața polițiștilor a fost aceea că preșul de cauciuc i s-ar fi strâns sub pedale și a scăpat mașina de sub control.

Citește și:

Libertatea va transmite LIVE BLOG Romania – Franța, meciul unei generații

Urmărește-ne pe Google News