Aceştia au cerut despăgubire o sumă medie pentru aceeaşi suprafaţă respectiv 1316 lei. Suma de 15 lei drept despăgubire are de primit şi omul de afaceri Steiciuc Aurel. Aflat în străinătate, domnia sa a declarat că nu ştie încă care e suma care i se acordă drept despăgubire dar cu siguranţă se va opune. Sumele sunt derizorii în comparaţie faţă de cele oferite locuitorilor din alte comune limitrofe, care au beneficiat de prevederile vechii legislaţii, când despăgubirile erau la preţul pieţei.
Cei mai mulţi bani, mai exact 6.891 de lei, îi va primi o familie din Şcheia, care are o suprafaţă de teren de 5.583 de metri pătraţi. Sumele figurează într-o Hotărîre de Guvern cu privire la acordarea de despăgubiri pentru casele şi terenurile expropriate în vederea construirii şoselei de centură a Sucevei. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial din 29 iunie 2011, iar numărul proprietarilor care urmează a fi expropriaţi este de 493. Majoritatea lor au case şi pămînturi la Şcheia. Şapte familii au terenuri la Moara. Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat că dosarele persoanelor care nu sînt de acord cu valoarea despăgubirilor vor fi înaintate instanţei.
Şoseaua de centură a Sucevei, dinspre Fălticeni spre vama Siret, va trece prin Moara, Şcheia şi Pătrăuţi. Drumul va avea o lungime de 13,2 kilometri şi va costa 67 de milioane de euro. Lucrările sînt executate în proporţie de 50% .
Recomandări
Cum au ajuns bani europeni pentru sănătate la Antena 3 și România TV: 200.000 de euro reclamă într-un proiect derulat de Institutul Fundeni și UMF Iași