Cuprins:
Bilete pentru intrarea în oraș
Turiști din întreaga lume se înghesuie să ajungă în orașul Ginzan Onsen, vechi de 300 de ani, în timpul iernii nu doar pentru a se bucura de izvoarele sale termale, ci și pentru a admira clădirile tradiționale din perioada Edo.
Cu toate acestea, popularitatea sa a dus și la apariția unor neplăceri: „Mulți oaspeți au devenit furioși din cauza locurilor interesante pentru a face fotografii, ceea ce a dus la încălcarea regulilor de circulație, la trișat și a făcut ca oamenii să caute locuri mai bune și căi mai ușoare decât alții”, se arată pe site-ul orașului.
De pe 7 ianuarie, turiștii care vor să ajungă în acest oraș după ora 17.00 vor trebui să-și achiziționeze bilete, potrivit Ginzan Onsen Information Center. După ora 20:00, cei care nu au rezervări la hotelurile locale nu vor mai putea intra în oraș.
Peste 30 de milioane de turiști străini au ajuns în Japonia până în noiembrie
Biletele, inclusiv călătoriile cu autobuzul, costă 1.150 yeni, adică circa 7 dolari. Cei care aleg să se deplaseze cu mașina vor fi nevoiți să parcheze la un centru turistic din apropiere și să folosească autobuzele pentru a ajunge în oraș.
Hiroyuki Ishii, de la Ginzan Onsen Overtourism Measures Project Office, a spus pentru sursa citată că turiștii care veneau cu mașina rămâneau adesea blocați pe drumurile acoperite de zăpadă, cauzând congestionarea traficului și blocând accesul ambulanțelor.
„Zona pentru fotografii este îngustă, iar uneori vizitatorii se ceartă între ei spunându-le să se dea la o parte din drum. Au existat momente în care oamenii aproape au căzut în râu după ce s-au ciocnit unii de alții”, a adăugat el.
În acest an, Japonia a atras deja 33 de milioane de turiști străini până în noiembrie, depășind recordul de 31,9 milioane stabilit în 2019, conform Organizației Naționale a Turismului din Japonia.