DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

Destinul tragic al Mariei, femeia care a murit la 45 de ani operată la mandibulă, deși suferise un infarct. Malpraxis „pedepsit” de justiție cu 150.000 de euro

« Înapoi la articol

Comentarii (16)

linkus   •   23.08.2024, 19:57

Un caz clar care trebuia încadrat la omor calificat,fara eliberare condiționată,cu circumstanțe agravante după ce au modificat fisa pacientei,din păcate,justiția este NUFĂRUL infractorilor,scutul care apără ticăloșii din România,o gașcă de bugetari indopati continuu cu salarii astronomice și privilegii deșănțate,totul pentru ocrotirea infracționalitatii din Romania.

Liviusport1969   •   23.08.2024, 09:00

Sunt cazuri nenumărate de malpraxis care nu sunt sancționate nici măcar pe linie profesională, darămite în justiție. Legislația trebuie revizuită în sensul acesta. Problema nu este în rândul cadrelor medicale cu funcții de execuție, ci la vârful sistemului, la cei care conduc. Pentru ca mulți dintre cei care sunt în funcții de conducere au propriile lor dosare de malpraxis mușamalizate. Aici se blochează tot sistemul.

Daniel7771   •   22.08.2024, 20:50

,,- Voi exercita profesiunea cu conştiinţă şi demnitate;-Sănătatea pacienţilor va fi pt. mine obligaţie sacră; -Voi păstra secretele încredinţate de pacienţi(...)" Procedura de constatare a unui malpraxis în România este f.greoaie, iar actuala formă a legii malpraxisului, veche de peste25 de ani, îi nemulțumește atât pe medici, cât și pe pacienți–multă lume crede din start că în România este aproape imposibil să dovedești un caz de malpraxis, dacă tu sau cineva drag este victima lui. Peste 55.000 de medici din România plătesc anual poliță de asig. oblig.pt.malpraxis: Se colectează bani, dar nu se plătesc despăgubiri pacienților. Problema cu actualele polițe de asig. de malpraxis este aceea că conțin numeroase clauze de excludere, scrise f. mărunt, pe zeci de pagini. Iar aceste clauze de excludere nu ar trebui să mai existe. O lege mai bună a malpraxisului ar crește și încrederea pacienților în sistem, tergiversarea deciziilor în cazurile de posibil malpraxis fiind marea problemă !

catuzza   •   22.08.2024, 16:21

daca era digitalizat ...nu mai gaseau nimic.......se sterge totul.....

VictorN   •   22.08.2024, 14:47

Ce vremuri grele să fii medic bun și competent care își face treaba cum trebuie. Practic ești băgat în aceeași oală și judecat la grămadă. Mă bucur nespus ca de la anul voi pleca într-o țară în care sunt respectat și în care pot să îmi fac meseria la un nivel înalt. Chiar dacă e dureros să pleci de lângă ai tăi și de lângă familie, durerea zilnică de a suporta corupția din sistemul medical, nepotismele și tot *** cu care aruncă mass-media și poporul în medici e chiar mai mare. Va doresc multă sănătate.

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

K476   •   22.08.2024, 13:18

Am fost intr-o zi la stomatologie pt copii langa Casin, cu un copil cu maseaua umflata. Au spus ca nu este de la masea si am ajuns la alte 4 spitale pana am gasit pe cineva competent. In final am urmat un tratament de 2 luni, nu mai lucra respectivul ci alegea cate un student. La ultima vizita, un student a frezat peste o ora in masea. Nu mai rezistam. Explicatia a fost ca la vizita precedenta a fost pusa plomba finala, iar studentul respectiv a uitat sa noteze si am spus Stop Joc!

Giovanni1976   •   22.08.2024, 11:41

Modificari grosolane in fisa, un motiv in plus ca totul sa fie digitalizat, cu semnatura digitala fara posibilitatea de a fi modificata fisa. Eu lucrez in sistemul sanitar , sunt asistent medical in Italia aici in mod automat cand vine cineva in spital cu durere toracica se fac EKG, analize de sange Troponina pentru a exclude un infarct miocardic.

Teceneu   •   22.08.2024, 11:15

1.Sunt o categorie pe care clasa politica ii numeste eroi, in mod populist, fiindca erou inseamna cu totul altceva. 2. Se prevaleaza de faptul ca au studiat mult si ca au jurat cu vorbele lui Hipocrate. 3. Cercetarea dureaza nepermis de mult timp in care fapta penala se prescrie. 4 Desi exista fapte flagrant penale, nu le recunosc niciodata, fiindca stiu ca justitia nu ii va condamna suplimentar niciodata. 5 In civil procesele dureaza 1/5 dintr o viata de om. 6 Daunele nu le platesc din buzunar. 7.Daunele pricinuite sunt cam 2-5 salarii de medic, o suma insignifianta in raport cu suferinta pricinuita. 8.Este o categorie profesionala care isi desfasoara activitatea fara sa fie monitorizata audio-video. 9.E singura categorie profesionala in care se cunoaste cum pot suprima viata, fara ca autorul sa fie prins .10. Cei mai prolifici criminali in serie cu sute de victime, au provenit din aceasta breasla. Toate acestea sunt un exemplu ca se poate si un factor de incurajare.

gigiladrea   •   22.08.2024, 11:15

caz cutremurator stim cu totii ca astfel de cazuri sunt frecvente dar numai cativa care pot fi numarati pe degetele de la o mana au avut vointa, rabdarea si determinarea ptr a merge in instante si a-si sustine cauza solutionata partial si nesatisfacator in instantele sistemului juridic corupt si incompetent din romania dupa iata 10 ani de zile; automat se nasc multe intrebari intre care de ce a durat atat de mult cand faptele sunt destul de simple si evidente ? normal in 1 sau 2 ani ar fi trebuit solutionat si lamurit totul ! medicii respectivi continua sa practice fara nici un sters - de ce nu au fost scosi imediat din sistemul de sanatate, anchetati si eventual obligati sa urmeze niste cursuri de reciclare ? si multe altele; eu insumi am primit mai multe diagnostice gresite de la medici cu un bun renume in orasul meu - mi-am dat seama de asta doar din cultura generala si cu putin ajutor de pe internet de pe niste siteuri medicale in engleza cat se poate de serioase

Libertatea20222023   •   22.08.2024, 10:17

'Fapta nu e prevăzuta de lege'. Si daca apar astfel de situatii, de ce nu completează legea ? Modificari de fisa, lipsa de profesionalism... Judecatorii care ii iarta au bani sa se trateze in alte tari probabil. Au judecat 10 ani !!!!!

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close