Florin Cîțu rămăsese cu datorii neplătite de aproape 7.000 de dolari la plecarea din SUA. Banca americană la care a rămas dator și-a vândut creanțele către firma de recuperare Clarke Jordan Financial LC.
Firma de recuperare a deschis proces civil și i-a cerut 10.000 $
Ulterior, firma de recuperare i-a cerut lui Florin Cîțu, într-un proces civil, peste 9.755,27 de dolari pentru că nu și-ar fi respectat angajamentele semnate, conform Mediafax.
Însă procesul a trenat, pentru că Clarke Jordan Financial LC nu a reușit să dea de pârât.
La trei luni și jumătate de la chemarea în judecată, firma de recuperare a cerut instanței încă trei luni ca să-l localizeze pe Florin Cîțu și să-i aducă la cunoștință procesul.
Cîțu fusese căutat la adresa din Iowa, în bazele de date la care era abonat, folosindu-se agende telefonice, internetul, sistemele de înregistrare a alegătorilor, a proprietăților și în evidența autovehiculelor.
N-a fost găsit nici de investigatorii angajați de firmă
Firma a informat instanța americană că a angajat chiar și un investigator profesionist care să-l localizeze pe Florin Cîțu.
Până la urmă, Cîțu nu a fost de găsit și, după 7 luni de la chemarea lui în judecată, pe 24 februarie 2009, judecătorul a respins temporar cazul.
Firma de recuperare nu a mai redeschis procesul civil, deși avea această posibilitate.
Cheltuielile de judecată ale procesului civil au fost de 100 $.
În perioada evenimentelor din instanța americană, Florin Cîțu era director Piețe Financiare la ING Bank România, arată Mediafax.
Cîțu spune că nu știe despre ce e vorba
La conferința de presă în care a făcut precizări despre reținerea sa pentru două zile în SUA, după ce a fost prins băut la volan, Florin Cîțu a fost întrebat și despre dosarul din 2008.
Actualul premier a spus că nu-și amintește despre acest proces civil.
În 2008 eram deja în România, deci chiar nu știu despre ce e vorba. (…) Chiar nu știu, nu am achitat nicio sumă de 100 de euro, în 2008 eram în România. O să mă interesez.
Florin Cîțu:
Dosarul privind datoria de aproape 7.000 de dolari este al doilea în SUA al lui Florin Cîțu după cel deschis în decembrie 2000, când actualul premier al României, pe atunci student în America, a fost prins conducând sub influența alcoolului.
Mediafax a obținut dosarul complet și a dezvăluit că premierul avea atunci o alcoolemie de 0,161, în condițiile în care limita legală era de 0,08.
Sindicatul Europol a tradus această alcoolemie: echivalentul unui litru de tărie sau consumului a 5 sticle de vin ori a „foarte multe sticle de bere”.
Foto: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro