Cu CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea, Iryna Glibko a devenit campioană naţională, iar celelalte echipe la care a jucat au fost Danubius Galaţi şi HCM Roma.

În ciuda diagnosticului de cancer, Iryna Glibko a continuat să spere că-şi va continua cariera în handbalul românesc, a spus Florin Verigeanu, managerul secţiei de handbal SCM Râmnicu Vâlcea, care a oferit detalii despre lupta sportivei. 

„De aproximativ doi ani a avut un cancer mamar, urmat de tratament la Bucureşti. După vreo şase luni, analizele i-au ieşit perfect, bune, undeva anul trecut prin ianuarie. După care, în vară (n.r. – 2023), deodată au ieşit analizele foarte rele şi se pare că, de fapt, a ajuns o metastază la ficat. Din vara anului trecut n-a mai făcut.

Un caracter extraoardinar, o optimistă, că revine, că va reveni, că se simte bine, deşi, când a făcut analizele, era destul de rău… Ficatul era plin de ganglioni”, a declarat Florin Verigeanu, pentru Orange Sport.

Drama ascunsă a Irynei Glibko

Iryna Glibko a publicat pe reţelele de socializare mai multe imagini în care radia de fericire, însă viaţa handbalistei ascunde şi mai multe drame. Părinţii i-au murit, a crescut la orfelinat, iar la Vâlcea locuia cu sora ei mai mică.

„Problema care e… Ea a avut o viaţă tristă din punct de vedere al familiei. Părinţii ei au murit când era foarte mică şi doar ea cu sora ei erau aici. Ea a fost crescută la orfelinat, o poveste tristă de viaţă. A crescut la orfelinat”, a mai spus Florin Verigeanu pentru sursa citată.

Trupul Irynei Glibko va fi depus la o capelă din Râmnicu Vâlcea, pentru ca suporterii să-şi ia rămas- bun de la ea. SCM Râmnicu Vâlcea a făcut primele pregătiri şi menţine legătura cu sora jucătoarei.

„Sora ei este aici, săraca este în stare de şoc, nici nu prea poţi discuta cu ea. Să vedem ce vom face, va dori să o înmormântăm aici, deşi nu prea cred, ori s-o ducem în Ucraina. Încă nu ştim”, a mai spus Florin Verigeanu.

 

Urmărește-ne pe Google News