„Pacientul avea multiple răni împușcate, ale căror consecințe necesită refacerea lui. Starea lui este stabilă, dar foarte gravă”, a anunțat directorul spitalului din Banská Bystrica, Miriam Lapuniková. Operația la care a fost supus Fico a durat 5 ore, a adăugat ea.

„În acest moment, vreau să vă ofer doar informații scurte despre Robert Fico după tentativa de asasinare de ieri. Medicii au reușit să stabilizeze starea pacientului și sunt în curs de desfășurare acțiuni suplimentare pentru a-i îmbunătăți starea, din păcate starea lui rămâne gravă”, a spus Robert Kaliňák, vicepremierul slovac, aflat și el alături de Miriam Lapunikova la scurta informare de presă care a avut loc joi de dimineață.

Miriam Lapunikova, directoarea spitalului unde e tratat Robert Fico, într-o conferință de presă pe 16 mai. Foto: Profimedia Images

Miriam Lapuníková a mai adăugat că premierul slovac e internat la Terapie Intensivă.

Robert Kaliňák a anunțat în cadrul conferinței de presă de la Banská Bystrica că va oferi mai multe informații despre starea prim-ministrului Robert Fico în cursul zilei. Ministrul apărării se îndreaptă spre Bratislava pentru consiliul de securitate al guvernului.

Premierul slovac Robert Fico a fost atacat în după-amiaza zilei de 15 mai, în orașul Handlova (la 190 de kilometri de Bratislava). Atacatorul l-a împușcat pe Fico de cinci ori și Fico a fost rănit, iar ulterior a fost internat în spital și a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Urmărește-ne pe Google News