Un adolescent de 16 ani a fost găsit mort, sâmbătă dimineață, într-un șanț de pe marginea unui drum din comuna Ploscuțeni, județul Vrancea.

Puștiul a murit, confirm primelor date oferite de anchetă, în urma loviturilor aplicate de un tânăr de 19 ani, Alexandru Cosmin R., din satul Argea, aceeași comună. Acesta din urmă a fost reținut și arestat preventiv în aceeași zi, sub acuzația de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Cum s-a petrecut crima

Oamenii legii au stabilit că victima a fost atacată vineri seara, în jurul orei 22.30, în timp ce se afla pe stradă, iar trupul neînsuflețit al acesteia a fost găsit abia sâmbătă dimineață, în jurul orei 7.00. Anchetatorii au stabilit, scrie Monitorul de Vrancea, că între victimă și autor, cunoscut în localitate ca fiind scandalagiu și că a mai avut probleme cu legea, există un conflict mai vechi, acesta din urmă urmărindu-l pe băiatul de 16 ani de mai multe ori cu scopul de a-i aplica o corecție și de a-i arăta „cine face legea”.

Din anchetă a rezultat că în seara zilei de vineri, suspectul se afla într-o mașină, șoferul acesteia având intenția să meargă la o stație peco să alimenteze. În momentul în care mașina a trecut pe lângă adolescentul de 16 ani, care mergea pe stradă, fiind însoțit, suspectul i-ar fi cerut șoferului să oprească, spunându-i că vrea să discute cu cineva. Întrucât mașina trecuse de adolescent, șoferul a întors autoturismul, pe care l-a oprit apoi în dreptul lui Gabriel M. Principalul suspect a coborât, moment în care băiatul de 16 ani a luat-o la fugă, știind că va fi bătut. A fost prins de inculpat, care l-a lovit cu pumnii în spate.

Decesul adolescentului a survenit ca urmare a unei leziuni la coloana cervicală ce a dus la crearea unui hematom la nivelul creierului.

O vacă a descoperit cadavrul

Trupul neînsuflețit a fost găsit de o femeie, care își ducea vaca la păscut. În momentul în care animalul a ajuns în dreptul șanțului în care se afla cadavrul, nu a vrut să meargă mai departe. Femeia s-a uitat spre șanț, unde a văzut trupul neînsuflețit al băiatului.

A fost o fată mărul discordiei ?

Unii localnici cred, conform sursei citate, că băiatului de 16 ani i s-a tras de la o fată, pe care ar fi plăcut-o și inculpatul. Același lucru l-a susținut și primarul comunei Ploscuțeni, Ștefan Solomon.

„Are o prietenă prin zona asta și probabil de acolo a și plecat conflictul. La ora 21.00, vineri seara, a fost văzut cu fata respectivă. Apoi au mai fost niște martori care au văzut când l-a bătut, una-două persoane s-au dat jos dintr-o mașină și apoi l-au lăsat în șanț”, a spus primarul Ștefan Solomon.

Indignare pe rețele de socializare

Pe rețelele de socializare au fost postate mai multe mesaje prin intermediul cărora oamenii își arată indignarea față de fapta tânărului de 19 ani, dar și față de nepăsarea celor care ar fi putut să intervină.

„Te chinui să crești un copil până la 16 ani și ți-l omoară, mai avea un pic și își lua singur viața în piept, dar nu a fost lăsat. Săracul, un copil plăpând la 16 anișori… cât îi trebuie să se rupă. Dumnezeu să-l odihnească în pace“, scrie o cititoare pe pagina de facebook a cotidianului Monitorul de Vrancea.

„Dumnezeu să-l ierte, iar cei care au auzit gemete cum mai pot sta liniștiți, să se odihnească, dacă era copilul lor la fel trata? cu indiferență? să vă fie rușine. nu aveți suflet. nu sunteți părinți“, este un alt mesaj.

„Domnule judecător vă rog din inimă arestați-l pe viață. și eu sunt mamă și nu accept o asemenea oribilitate să se întâmple pe drumurile românieă“, este un alt mesaj. „Crescut fără mamă, chinuit… îl omoară un criminal (pușcărie pe viață)“, mai scrie un cititor.

Sursa foto: Moinitorul de Vrancea


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Cătălin Botezatu a vorbit despre prima fată de care s-a îndrăgostit! Adriana, blondă cu ochii albaștri


 

Urmărește-ne pe Google News