Prima informare privind localizarea a fost făcută de viceprim-ministrul și ministrul de interne sârb, Ivica Dačić. Acesta i-a transmis telefonic joi, 17 octombrie, omologului său român, Cătălin Predoiu, că milionarul Adrian Marțian, în vârstă de 54 de ani, a fost reținut în jurul orei 14.30, a relatat presa din Serbia.

Ministrul din Serbia i-a mai spus lui Predoiu că există suspiciuni rezonabile că Adrian Marțian și-a răpit copiii în vârstă de 8, 9 și 11 ani și i-a adus ilegal în Serbia, dar și că a plănuit răpirea cu mult timp în urmă.

Adrian Marțian, găsit după ce și-a activat o cartelă de telefon cu număr sârbesc

În cadrul discuțiilor, Predoiu a primit mai multe detalii despre operațiunea de localizare a milionarului.

Totul s-a întâmplat după ce Adrian Marțian și-a activat cartela cumpărată la un magazin din Serbia în telefonul mobil, scrie presa din Serbia. În doar 15 minute, poliția sârbă a oprit pe strada Dimitra Tucovića din localitatea Niš un automobil Mercedes cu plăcuțe de înmatriculare românești.

Conform legii, polițiștii i-au cerut bărbatului să se legitimeze și atunci au primit confirmarea că în mașină era chiar Adrian Marțian, tatăl copiilor răpiți, Rania Marțian, Antonio Marțian și Raisa Marțian.

Poliția Română a anunțat apoi că milionarul și cei trei copii ai săi, Rania Marțian, Antonio Marțian și Raisa Marțian, dați dispăruți pe 14 octombrie, au fost găsiți în Serbia, iar Poliția de Frontieră a precizat că face anchetă pentru a stabili cum au părăsit minorii România.

Dispariția, anunțată de Adrian Marțian

Cei trei fraţi din Hunedoara au fost daţi dispăruţi pe 14 octombrie chiar de tatăl lor, care îi luase cu el. Minorii erau în grija unei bone.

Duminică, cei trei copii au fost văzuți într-o benzinărie, alături de un bărbat, într-un Mercedes alb cu numere de Cluj, iar mașina era a tatălui lor, Adrian Marțian, potrivit unor surse.

Filmul scoaterii din țară a celor trei copii minori

Luni, aceeași mașină a fost văzută din nou, era condusă de un alt bărbat, dar copiii nu mai erau în autoturism. Primul bărbat cu care au fost văzuți copiii a fost localizat în apropiere de Porțile de Fier, la Dunăre.

Marţi, în spaţiul public a apărut un clip video cu cei trei fraţi în care aceştia se adresează mamei lor. Ei spun că sunt bine, dar că nu vor să meargă la mama lor, ci la tată.

Potrivit unor surse, miercuri seară, Marțian l-a sunat pe procurorul de caz și i-a spus că are promisiunea că o să fie contactat în cursul nopții și că va lua copiii noaptea, apoi va pleca cu ei în Rusia.

Joi dimineață, 17 octombrie, la ora 5:00, tatăl minorilor a trimis un video cu copiii la el în mașină, pe numărul de telefon al procurorului.

Urmărește-ne pe Google News