UPDATE 25 martie 18.00 – Deținutul a repetat de două ori testul pentru coronavirus, ieșind de fiecare dată negativ, informează Administrația Națională a Penitenciarelor.

„Vă informăm că persoana privată de libertate confirmată pozitiv la testarea pentru SARS-CoV-2, luni, 23.03.2020, la Penitenciarul-Spital București-Jilava, a fost retestată, conform metodologiei, la 24 de ore, iar rezultatul testării a fost negativ. În continuare, s-a procedat la o nouă testare, rezultatul obținut, astăzi, 25.03.2020, fiind, din nou, negativ. În consecință, prin respectarea protocoalelor, măsura izolării medicale a persoanei în cauză încetează de la data prezentei”, a transmis miercuri ANP.

Știrea inițială:

Bărbatul a fost transferat pe 11 martie din arestul Poliției Capitalei la Jilava, pentru probleme medicale, iar astăzi a repetat testul pentru coronavirus, acesta fiind pozitiv.

„Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentulîncarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Deținutul va rămâne izolat la Penitenciarul-Spital Jilava, unde va fi tratat pentru COVID-19, au precizat pentru Libertatea reprezentanții ANP.

De la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică, au fost confirmate alte 143 de îmbolnăviri cu coronavirus, numărul total ajungând la 576. Pacienții au între 5 și 76 de ani.

Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate, dintre care 51 la Timișoara, 17 la București, trei la Craiova și câte unul la Constanța și Iași.

La ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care șapte în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară, precizează GCS.

Urmărește-ne pe Google News