Un purtător de cuvânt al Ministerului Justiţiei britanic a confirmat informaţia publicată anterior de Daily Mirror, potrivit căreia un număr foarte mic de deţinuţi au fost eliberaţi în mod eronat.

„Condamnările rămân valabile, făptaşii fiind monitorizaţi de la eliberarea lor şi vor fi în scurt timp înapoi după gratii. Siguranța publică rămâne prioritatea numărul 1”, a spus purtătorul de cuvânt.

Din cei 37 de deținuți eliberați din greșeală, cinci nu au revenit încă în închisoare. Unul dintre aceștia a fost „săltat” de polițiști la două minute de la eliberare, sub suspiciunea de viol, agresiune sexuală și o infracțiune de ordine publică agravată rasial.

Într-o postare pe rețeaua de socializare X, ministrul britanic de interne „din umbră”, James Cleverly, a criticat guvernul pentru ceea ce a cararcteriat drept „priorități greșite” și „decizii proaste”.

„Poporul britanic poate vedea acest guvern laburist exact așa cum este: fără idei și fără inimă”, a precizat James Cleverly.

Ministerul Justiției a explicat că toți cei 37 au fost condamnaţi în baza unei legislaţii depăşite şi verdictele pentru care se aflau după gratii nu au fost identificate ca fiind neeligibile în cadrul noii scheme de eliberare anticipată.

Aproximativ 1.700 de deținuți au fost eliberați din închisorile din Anglia și Țara Galilor pe 10 septembrie, sub justificarea reduceri supraaglomerării dn penitenciare, urmând ca alte câteva mii să fie eliberați în luna octombrie.

Deţinuţii condamnaţi pentru fapte violente la peste patru ani de închisoare au fost excluşi din această schemă.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News