În încercarea de a-i responsabiliza pe tinerii care urmează să susțină examenul de Bacalaureat în 2016, și anul acesta s-a organizat o simulare. Din păcate, tinerii nu par nici prea speriați și nici nu dau semne că ar lua în serios acest ”examen al maturității”.

În perioada 7-11 martie 2016 a avut loc, la nivel național, simularea examenului de Bacalaureat 2016. Rezultatele afișate la sfârșitul săptămânii trecute par a fi însă doar un preambul la dezastrul care va urma și în această vară. În cele mai multe județe, promovabilitatea este sub 50%, iar în unele situația este și mai gravă.

De exemplu, mii de liceeni botoşăneni nu au reuşit să ia media minimă 6.00 la simularea Bacalaureatului. Datele statistice prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean arată că la clasa a XI-a rata de promovare este de doar 30,48%, iar la clasa a XII-a de 39,55%.

În județul Dolj, evaluările au arătat faptul că în prezent, la clasa a XII-a, procentul de promovabilitate este de 39,49%, iar la clasa a XI-a este de 37,95%. Nu a fost înregistrată nici o medie de 10, ci doar note de 10 la disciplinele de examen. În plus, la șase unități școlare, nici un elev nu a reușit să obțină media minimă de promovare.

Potrivit informațiilor furnizate de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț, au fost declarați promovați, cu medii peste 6, doar 29% dintre elevii claselor a XI-a și 39,2% dintre elevii claselor a XII-a.

9 licee fără nici un elev promovat

Și mai gravă este situația în județul Timiș, unde există 9 licee în care nici un elev nu a promovat! Astfel, în judetul Timiș au luat medii peste 6 sau egale cu 6 un procent de 30,19% din elevi care s-au prezentat la Bacalaureat, din clasa a XII-a. Practic, au promovat 1.175 de elevi de clasa a XII-a din cei 3.892 de liceeni care au sustinut simularea.

Ceva mai bune sunt rezultatele din județul Cluj, însă nici aici promovabilitatea nu a depășit 50%. La nivelul judeţului, au fost aproximativ 9.200 de elevi de clasa a XI-a, respectiv a XII-a care au susținut examenul în 60 de centre, iar promovabilitatea a fost de 46,76%.

Rămâne de văzut cât de mult își vor putea îmbunătăți elevii rezultatele până la examenul ”pe bune” care va avea loc în perioada 13 iunie – 8 iulie. În sesiunea de vară, absolvenţii de liceu vor avea până în 1 iulie probele orale şi de competenţe digitale, iar din 4 iulie vor fi probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afişate în 16 iulie.

Citește și: PERLE SIMULARE BACALAUREAT 2016: Cele mai haioase afirmaţii ale elevilor! Râzi de mori!

 
 

Urmărește-ne pe Google News