Uraganul Milton a spulberat joi statul Florida. A venit la pachet cu mai multe tornade-surori, care au distrus case și au provocat pene de curent în aproape două milioane de gospodării, potrivit Reuters.

Bilanţul morţilor în urma uraganului Milton a crescut la cel puţin 15 persoane, după ce un nou deces a fost anunţat, joi, în comitatul Polk din Florida

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Furtuna a ajuns pe uscat în jurul orei 20:30. EDT (0.30 GMT) miercuri, ca uragan de categoria 3, cu vânt maxim susținut de 120 de mile pe oră (195 km/h) lângă Siesta Key, a anunțat Centrul Național pentru Uragane din SUA.

Până joi, la primele ore din zi, Milton a fost retrogradat într-un uragan de categoria 1. Cu toate astea, vântul a suflat cu 150 km/h, iar ploile abundente au făcut prăpăd. Uraganul s-a manifestat cu o putere de 75 km/h în zona în care are sediul Stația Forțelor Spațiale a NASA.

De exemplu, locuitorii din Fort Myers încep acum să calculeze daunele aduse de uraganul Milton comunității lor. Oamenii nu sunt la prima tornadă care le mătură casele.

Uraganul Milton a aruncat atât de multă ploaie peste părți din zona Tampa Bay din Florida, încât s-a calificat ca un eveniment de precipitații de 1 la 1.000 de ani.

Urmărește-ne pe Google News