„De ce aş participa la o dezbatere cu Kamala Harris pe acest canal?”, a scris fostul preşedinte republican pe platforma sa Truth Social, luni, 26 august, notează Agerpres.

Echipa de campanie a vicepreşedintei Kamala Harris a precizat că neînţelegerea cu consilierii lui Trump este legată de gestionarea microfoanelor, după ce la dezbatarea din 27 iunie, de la CNN, dintre Donald Trump şi Joe Biden, cine nu vorbea avea microfonul oprit.

„Credem că microfoanele ambilor candidaţi ar trebui să rămână deschise pe tot parcursul dezbaterii. Analiza noastră arată că echipa lui Trump preferă ca microfoanele să fie oprite, pentru că ei nu cred în capacitatea candidatului lor de a rămâne prezidenţial timp de 90 de minute”, a spus Brian Fallon, unul dintre consilierii lui Harris.

Totuși, Politico scrie că Harris, care l-a înlocuit pe Biden în cursa pentru Casa Albă, preferă să revină la microfoane deschise în orice moment, aşa cum era norma pentru dezbaterile prezidenţiale.

Prima dezbatere televizată a avut loc între Trump și Biden, pe 27 iunie, la CNN. Inițial, cei doi conveniseră asupra unei a doua dezbateri televizate pe 10 septembrie, la ABC, dar Biden s-a retras și atunci Trump a propus ca dezbaterea cu Kamala Harris să fie pe Fox, post TV apropiat de el, pe data de 4 septembrie. Dar vicepreședinta SUA a refuzat și a cerut ca dezbaterea să fie pe 10 septembrie, la ABC, cum au convenit Trump cu Biden.

Urmărește-ne pe Google News