„Dezlegați-vă câinii. Numai așa se pot salva, în caz de inundații. Lanțul înseamnă moarte. Vă cerem să conștientizați pericolul avertizărilor meteo și să aveți grijă de animalele voastre. Așa cum au avut și ele și au păzit casele”, a transmis Protecţia Animalelor CJ Ilfov.

Autoritățile le-au transmis oamenilor să aibă grijă nu doar de câini, ci și de pisici, să nu umble singure pe străzi: „Dezlegați-vă câinii! Dacă puteți, adăpostiți-i undeva. Băgați-vă și pisicile la adăpost, nu le mai lăsați să umble singure pe vremea asta. E complet normal și uman să ne pese de toate ființele”.

Astăzi, 29 septembrie, până la ora 20.00, este în vigoare un cod portocaliu de furtuni. În nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și sudul Transilvaniei, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50… 70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp.

În același interval este în vigoare și un cod galben. Aversele se vor extinde în cea mai mare parte a țării și local în regiunile sudice vor fi însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi vijelii și va cădea grindină. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25… 40 l/mp și local de peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45… 65 km/h. În Moldova și estul Munteniei temporar vor fi și rafale de peste 70 km/h.

Urmărește-ne pe Google News