Medicul bucureştean Gheorghe Burnei făcea adesea referire la renumele său mondial atunci când discuta cu persoane neinstruite din punct de vedere medical, respectiv părinţi ai copiilor pe care îi trata, şi le prezenta ”în mod mincinos” o situaţie mult mai gravă a condiţiei medicale a micuţilor.

Anchetatorii încadrează aceste referiri la capitolul mod de operarea şi notează în referatul prin care cer arestarea preventivă a medicului că acesta făcea frecvent acest lucru. ”Pentru a se aprecia gravitatea faptelor este important de subliniat contextul în care sunt săvârşite infracţiunile de corupţie, context de natură a contura un mod de operare. Primul aspect important vizează situaţia persoanelor care ajung la inculpat şi care îi oferă mită. Aceştia sunt părinţi ai unor copii cu anumite deficienţe fizice, din care unele trebuie corectate medical. Sunt persoane fără pregătire medicală care nu au la ce să se raporteze pentru a aprecia corect demersul medical al inculpatului, având încredere deplină dată fiind calitatea acestuia de medic şi titlurile sale ştiinţifice”, se arată în documentul citat.
Procurorii bucureşteni mai notează că ”la creşterea încrederii părinţilor în capacitatea profesională a inculpatului au contribuit şi numeroasele emisiuni TV prin care acesta şi-a făcut reclamă”. ”De asemenea, inculpatul are o mare capacitate de a convinge şi manifestă multă siguranţă de sine, susţinând de multe ori că este singurul din lume care poate face astfel de operaţii. În acest sens foloseşte numai afirmaţii categorice, nu lasă nici un pic de loc la îndoială şi nu le prezintă părinţilor o situaţie reală. În acest sens, în multe cazuri, după consultaţii inculpatul prezintă în mod mincinos părinţilor o situaţie mult mai gravă a afecţiunilor copiilor decât este în realitate, convingându-i astfel de necesitatea intervenţiei chirurgicale”, mai arată procurorii în referat.

 
 

Urmărește-ne pe Google News