Imaginile cu Frederik și Genoveva împreună, publicate de Lecturas, în noiembrie 2023, au făcut înconjurul lumii și au provocat un scandal pe care mulți experți îl consideră că a provocat abdicarea reginei Margrethe, care avea să fie anunțată la două luni mai târziu de la difuzarea fotografiilor. Ascensiunea moștenitorului la tron Frederick al X-lea a încercat să rezolve problema.

În cel de-al treilea episod al seriei documentare Paparazzi, disponibil din 13 octombrie pe Movistar Plus+, Pepelu Dueñas dezvăluie cum a realizat „instantaneele istorice” de la Madrid, după ce a stat pe urmele protagoniștilor o noapte întreagă.

„Urma să-mi iau fiul la antrenament. (…) Am venit de la serviciu, aveam echipamentul și aparatul foto cu mine. Încercând să parchez am văzut-o pe Genoveva Casanova și m-am activat”, a povestit Dueñas.

Fotograful a recunoscut-o imediat pe mexicancă: „Am sesizat că este cu un bărbat, un posibil nou partener”. Apoi a avut revelația.

La naiba, acesta e Frederik, prințul din Danemarca! O să avem treabă!

Apoi a urmărit cuplul prin Madrid, i-a observat intrând separat într-un restaurant și, mai târziu, în aceeași mașină, spre apartamentul femeii, unde au pătruns împreună. A așteptat toată noaptea în fața casei.

A doua zi dimineața, Frederik a plecat singur, cu bagajele. A mers până la o stație de autobuz și a așteptat o mașină de la Ambasada Danemarcei.

În ciuda imaginilor compromițătoare, Casanova a negat aventura. „Vreau să fiu foarte clară. Nu am nicio relație cu el. Suntem prieteni și fotografiile nu dovedesc nimic. Cu excepția celor care vor să vadă ceva care nu există”, a declarat ea, pentru Hola.

Cayetano Martínez de Irujo, fostul soț al manechinului, tatăl celor doi copii ai ei, Luis și Amina, a vorbit, tot în Hola, despre fortografiile cu Frederik: „Aceasta este o problemă care va fi tranșată în instanță, a făcut multe daune copiilor mei”.

Cu toate acestea, impactul fotografiilor a fost enorm. Referindu-se la abdicarea mamei lui Frederik, regizorul documentarului, Santi Acosta (56 de ani), este sigur: „Aceste imagini au schimbat o monarhie. Este uimitor cum o fotografie poate schimba situația politică a unei țări”.

„Am menținut o politică de ani de a nu comenta sau confirma niciun detaliu legat de chestiuni private. În plus, am dori să subliniem angajamentul nostru de a respecta intimitatea membrilor familiei regale, inclusiv a prințului moștenitor”, se arăta în comunicatul oficial al Casei Regale de la Copenhaga.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Frederik este fiul cel mare al reginei Margrethe a II-a și al prințului Henrik. S-a născut în timpul domniei bunicului său matern, regele Frederik al IX-lea, și a devenit prinț moștenitor al Danemarcei.

În 2004, el s-a căsătorit cu Mary Elizabeth Donaldson, o consultantă de marketing din Australia, pe care a cunoscut-o la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000.

Cuplul are patru copii: Christian (18 ani), Isabella (17 ani) și gemenii Vincent și Josephine (13 ani).

Urmărește-ne pe Google News