„La ora actuală, nimic nu indică faptul că o adaptare a actualului vaccin împotriva principalelor variante emergente identificate ar fi necesară”, arată compania într-un comunicat publicat cu ocazia prezentării rezultatelor sale financiare.

Cu toate acestea, BionNTech a precizat că pune la punct „o strategie completă pentru a face față acestor variante dacă va fi nevoie în viitor”. Compania spune că a început din luna martie teste asupra unei versiuni modificate a vaccinului său, specifică noilor variante ale coronavirusului.

De asemenea, Pfizer și BioNTech au în curs și o evaluare a efectului unei a treia injecții (după prima doză și rapel) asupra prelungirii imunității și protecției împotriva variantelor coronavirusului.

În luna aprilie, directorul BioNTech, Ugur Sahin, a declarat că vaccinul este eficace și împotriva variantei indiene a coronavirusului, potrivit Agerpres,

Cele două companii au anunțat inițial pentru acest an o producție de 2,5 miliarde de doze de vaccin, pe care încearcă să o crească la 3 miliarde de doze. Până acum, serul a ajuns în peste 90 de țări.

La începitul lunii mai, Uniunea Europeană ta încheiat un nou contract cu BioNTech – Pfizer pentru livrarea a 1,8 miliarde de doze până în 2023. Aceste noi livrări, prevăzute să aibă loc începând din acest an, vor permite inclusiv adaptarea la noi tulpini de coronavirus, dar şi vaccinarea copiilor şi adolescenţilor.

 
 

Urmărește-ne pe Google News