Acționarii Nordis Management sunt omul de afaceri Răzvan Ciorbă – soțul deputatei PSD Laura Vicol și Mapp Development/Emanuel Gheorghe Poștoacă, fiecare cu câte 46% din părțile sociale.

Cumpărători păcăliți

Publicația Recorder a publicat luni o investigație prin care arăta că societatea a vândut de mai multe ori aceleași apartamente, către persoane diferite.

Conform investigației, compania a încasat milioane de euro de la cumpărători, dar majoritatea proiectelor au rămas pe hârtie, afacerea având toate ingredientele unei scheme piramidale.

În urma investigației, Laura Vicol și-a dat demisia marți de la conducerea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, conform Hotnews. Aceasta a motivat prin „jocurile nedrepte” care se fac împotriva sa.

Documentul obținut de Libertatea

Nordis ceruse la rândul său intrarea în concordat preventiv, o măsură mai ușoară decât insolvența dar care la rândul său are nevoie de acordul creditorilor.

Reacția companiei la acuzații

Într-un comunicat de presă transmis de companie, Nordis a precizat că:

„Nordis Group nu a vândut unitățile de două ori, așa cum se speculează. Este imposibil acest lucru. La baza oricărui contract de vânzare-cumpărare stă un extras de carte funciară. Acest extras este întotdeauna liber de sarcini, altfel vânzarea nu poate avea loc.”

In acelasi comunicat, compania a precizat ca:

‘Până la acest moment, Nordis Group a plătit rezilieri și despăgubiri în valoare de 115.000.000 de lei și a restituit astfel sume semnificative de bani clienților sau partenerilor care, deși inițial păreau de bună credință, au apelat ulterior la presiuni și șantaj pentru a obține beneficii suplimentare. În ciuda acestui efort considerabil și a reparațiilor financiare oferite, aceste persoane au continuat să atace imaginea companiei în mass-media, prezentând versiuni trunchiate sau false ale situațiilor.”

Compania a mai indicat faptul ca încercat in repetate randuri sa rezolve pe cale amiabilă toate dosarele de deschidere a procedurii insolvenței. Dar ca acest lucru ar fi generat o reacție total contrară si ca, de fapt, s-a fi pus presiune pe companie pentru a fi obținute bani.

România, paradis fiscal pentru imobiliari

România este un adevărat paradis fiscal pentru dezvoltatorii imobiliari. Aceștia pot încasa chiar și tot prețul pentru o locuință, dar fără a exista limite asupra modului în care cheltuie acești bani și fără asigurări pentru clienți.

Spre comparație, în Franța dezvoltatorii pot cere doar un avans de 5% din sumă, bani care merg într-un cont special, iar companiile sunt obligate să încheie asigurări care îi protejează pe clienți, conform sursei citate.

Pentru modificarea legislației este însă necesar ca proiectele să treacă de Comisia Juridică din Camera Deputaților.

Amnistia lui Dragnea

În ultimii ani, dezvoltatorii imobiliari au primit mai multe facilități, inclusiv o amnistie fiscală dată de Guvernul PSD în 2018 pentru cei care fac locuințe „pe persoană fizică”.

Urmărește-ne pe Google News