Printre simptome se numără setea exagerată asociată cu eliminarea unor mari cantități de urină, slăbirea accentuată, în ciuda consumului unei cantități tot mai mari de alimente, vindecarea lentă a rănilor, glicozurie (prezența glucozei în urină), oboseală persistentă. Diabetul trebuie tratat de medic, însă recomandările acestuia pot fi însoțite și de remedii naturiste.

Faptul că diabetul de tip 1, insulino-dependent, care apare în copilărie sau în adolescenţă, este ereditar nu mai este contestat de mult. În schimb, cealalată formă de diabet, cel de tip 2, este asociată, ”prin tradiţie”, doar cu modul de viaţă nesănătos, ceea ce este parțial greșit.

Diabet de tip 2

Cele mai multe cazuri de diabet sunt cele de tip 2 (aşa-numitul diabt non-insulino-dependent). Cauza lui: organismul opune rezistenţă în faţa acţiunii insulinei (insulinorezistenţă), aşa încât acest hormon îşi pierde din eficienţă şi, în plus, este produs în cantităţi tot mai mici. Boala apare, de regulă, după 40 de ani, dar în ultima vreme sunt înregistrate tot mai multe cazuri înaintea acestei vârste. Principalul vinovat pentru incidenţa diabetului de tip 2 a fost desemnat întotdeauna, şi pe bună dreptate, modul de viaţă – alimentaţia cu multe grăsimi, multe dulciuri, sedentarismul. Totuși, această formă de diabet are şi o componentă ereditară. Boala este, practic, consecinţa…

Citește mai mult pe Libertatea pentru femei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News