Ce poate fi mai greu pentru un copil?… pentru un suflet de om care până în urmă cu două luni trăia în lumea lui perfectă și se bucura de o copilărie minunată alături de surioara mai mică și de cei doi părinți iubitori? Maria Sophie Mihu, o frumoasă fetiță, în vârstă de 7 anișori din București, a aflat în urmă cu o lună, că nu va mai putea merge la școală, că nu se va mai putea juca în parc cu copiii, că va fi nevoită să-și petreacă majoritatea timpului pe un pat de spital. Cel puțin o perioadă de timp. Ceea ce nu a aflat încă micuța este faptul că această perioadă poate fi una destul de lungă.
La începutul lunii februarie, după o răceală care durase ceva mai mult decât este normal – cu tot cu tratamentul aferent luat exact așa cum i-l prescrisese medicul pediatru – micuței i-a apărut pe corp o spuzeală. Primul gând al mamei Mariei a fost că, cel mai probabil, este vorba despre o reacție la viroză sau la medicamentele ce-i fuseseră administrate. Atunci când a observat însă că irtația nu dispare, iar răceala nu trece, părinții și-au luat copila și au dus-o la spitalul Grigore Alexandrescu. După un consult și un set de analize, care arăta că trombocitele sunt foarte sunt foarte scăzute, familia a fost trimisă de urgență, cu o ambulanță, la Institutul Clinic Fundeni.
Nu au știut exact care este motivul, dar pentru binele micuței au fost foarte ascultători. Ajunși aici, Maria a fost supusă, din nou, unui set complet de analize care aveau să scoată la iveală faptul că fetița suferă de aplazie medulară severă și are nevoie urgentă de un transplant. Acela a fost momentul în care lumea s-a oprit în loc pentru cei doi părinți. Și este de înțeles! Cum poți să explici unui copil de doar 7 ani că de mâine nu va mai putea face nimic și că va fi nevoit să ”se mute” pentru o perioadă destul de lungă de timp într-un salon de spital?
Când a reușit să-și pună ordine în gânduri, familia Mihu a început să întrebe în stânga și-n dreapta ce este de făcut. Li s-a spus că este nevoie de un donator. Și-au făcut rapid toate analizele și testele însă au aflat că nici unul dintre ei nu este compatibil cu micuța. Surioara Mariei nu poate fi luată în calcul pentru că are doar doi anișori, iar donatorii trebuie să aibă cel puțin trei ani. Singura șansă rămasă este banca de donatori unde familia a apelat deja.
La aproape două luni de la aflarea diagosticului, starea copilei nu s-a ameliorat deloc. Biopsia a arătat că măduva nu mai funcționează decât 10-15%, restul fiind putredă. O dată la două zile, Maria are nevoie de transfuzii de sânge cu masa eritrocitară pentru că organismul ei nu mai reține nimic. Părinții au fost sfătuiți să se îndrepte către o clinică din Italia, însă au nevoie de bani pentru asta.
Mai mult decât atât, au nevoie de ajutor finaciar și pentru transplantul medular – atunci când vor găsi donator- și au nevoie de oameni care să doneze sânge, grupa 0-1, pentru ca micuța lor să poată lupta în continuare pentru viața ei. Cine dorește să-i ajute pe părinții greu încercați și să contribuie la însănătoșirea Mariei, o pot face donând orice sumă în conturile:
- RO26INGB0000999900155546 – cont în lei deschis la ING BANK – pe numele mamei, Mihu Elisabeta
- RO42INGB0000999906721673 – cont în euro deschis la ING – pe numele mamai, Elisabeta Mihu
Citește și:
- Fata lui Marius Țeicu s-a vindecat de leucemie. „Am renăscut”
- Copiii bolnavi de leucemie nu mai au tratament de o lună
- Soluția ministrului Sănătății pentru criza medicamentelor oncologice. Luni va fi semnat un ordin pentru deblocarea achizițiilor de citostatice
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro