La ultima ședință a conducerii Camerei Deputaților s-a aflat pe ordinea de zi o solicitare a deputatului Cristian Ghinea de a deschide trei cabinete parlamentare la Buzău, Slobozia şi Giurgiu.

Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a supus la vot solicitarea USR. ”Cine este pentru? Unu, două, două voturi pentru. Mulţumesc! Cine e împotrivă? Mulţumesc! Deci, solicitarea a fost respinsă”, a spus el.

Claudiu Năsui, de la USR a cerut explicații pentru respingerea cererii, în condițiile în care Parlamentul a adoptat, la începutul noii legislaturi, o modificare a Regulamentului prin care deputații și senatorii își pot înființa cabinete parlamentare și în alte județe decât cele din județul unde au candidat, în condițiile în care votul la alegerile parlamentare a fost pe listă și nu uninominal.

”Nu trebuie să ştim exact motivul pentru care se refuză organizarea?, a întrebat Năsui.

Florin Iordache a replicat: ”Biroul permanent este cel care aprobă sau respinge. Asta este ”.

Și Cristian Seidler, secretar din partea USR a vrut să știe de ce s-a respins solicitarea. ”Asta este procedura, întrebarea e de ce respinge?”

”Da. Biroul permanent. În Biroul permanent, votul nu se explică. Deci, votul…..”, a răspuns Iordache.

În următoarele momente, a urmat un dialog halucinant între cei de la USR și Florin Iordache, care a rămas pe stenograma ședinței Biroului Permanent.

Vă prezentăm schimbul de replici dintre parlamentarii de la USR și Florin Iordache, de la PSD.

Cristian-Gabriel Seidler: A, nu se explică!?

Florin Iordache:Da! Vă rog!

Claudiu-Iulius-Gavril Năsui: E, e chiar inexplicabil!

Florin Iordache: Da! Cred că comportamentul colegului dumneavoastră, spune mai mult. Vă rog, domnul Seidler!

Cristian-Gabriel Seidler: Ştiţi foarte bine că practica acestui Birou permanent a fost de a aproba fără nicio reţinere asemenea solicitări; evidenta respingere, respingerea de acum este evident o sancţiune suplimentară pentru ceva ce a început … apropos, vă spuneam, ştiţi cine începe şi abuzul, de către altcineva, da, de către un reprezentant al puterii, sigur nu vă interesează pentru că luaţi totul în notă politică, şi este o sancţiune în afara  Regulamentului. Sigur! Încă un exemplu în care aveţi puterea, aveţi majoritatea, şi folosiţi în mod abuziv…

Florin Iordache: Deci sancţiunea……

Cristian-Gabriel Seidler: Dacă îmi permiteţi, încă o frază…..

Florin Iordache: Vă rog!

Cristian-Gabriel Seidler: Aş vrea să rămână pe stenogramă acum, să se menţioneze în prezenţa la Biroul permanent că domnul Liviu Dragnea nu este nici acum prezent, deci este absent, nu prezent cu steluţă, este absent.

Florin Iordache: Da, ok! Deci, domnule coleg, ca să rămână pe stenogramă, că văd că tot vă interesează stenogramele, Biroul permanent este cel care aprobă sau respinge. Această solicitare, tocmai a fost respinsă. Vă mulţumesc!

Claudiu-Iulius-Gavril Năsui: Întrebarea e, de ce a fost respinsă, domnul Iordache?

Florin Iordache: A fost respinsă!

Claudiu-Iulius-Gavril Năsui: Nu aţi răspuns …

Florin Iordache: Da, da.

Claudiu-Iulius-Gavril Năsui: Un răspuns, la ”de ce a fost respinsă?”

Florin Iordache: Da. Mergem mai departe.

La sfârșitul anului 2017, președintele PSD Liviu Dragnea, care e și președinte al Camerei Deputaților, s-a decis să își deschidă birou parlamentar în București. El a făcut o solicitare scrisă Biroului Permanent al Camerei Deputaților, care a fost aprobată de conducerea forului legislativ. Liviu Dragnea, care este deputat ales în circumscripția Teleorman, mai avea două cabinete deschise, la sediul partidului și la sediul Consiliului Județean din Alexandria.

Deși solicitarea acestuia a fost aprobată, pe site-ul Camerei Deputaților nu apare al treilea cabinet parlamentar al lui Liviu Dragnea.

Urmărește-ne pe Google News