„Dialog între un șofer și un polițist:
– Puteți să-mi spuneți de ce m-ați oprit?
– Am văzut că ne făceați semne cu farul!
– Dar să știți că nu dumneavoastră vă făceam semne!
– Știm, dar să știți că noi suntem cei cu radarul. Colegii de mai jos sunt de la ordine publică!
– Și e interzis să dăm flash-uri?
– Flash-uri, nu… flash, da!
– Care e diferența?
– Diferența este că aveți un bec ars! Aveți copii?
– Doi, dar nu văd legătura!
– Să vă trăiască! Știți, acum ceva vreme eram tot aici. Pe lângă noi a trecut o mașină care avea 40km/h. Probabil a fost avertizat tot de cineva ca dumneavoastră!
După ce a trecut de noi a accelerat așa de tare încât în comuna următoare nu a mai putut să evite un copil care traversa pe trecerea de pietoni.
– Și dacă îl prindeați aici credeți că circula cu o viteză mai mică?
– Poate da, poate nu, dar sigur acel copil astăzi trăia!

P.s. Flash-urile îi pot salva pe unii de amendă, uneori cu un preț mult prea mare pentru alții!

Din păcate întâmplarea este adevărată!”

Astfel, Poliția Română vrea să-i convingă pe șoferi să nu îi mai atenționeze prin flash-uri pe ceilalți conducători auto că urmează un radar în trafic. Iată de ce nu e bine ca șoferii să anunțe radarele prin flash-uri. Care sunt explicațiile polițiștilor!

Totuși, campania vine într-un moment în care s-a decis că radarele pot fi folosite doar pe mașini de poliție inscripționate și puse în locuri vizibile pentru șoferi.

Deciziile aparțin Curții Constituționale și sunt definitive. Parlamentul urmează să scoată prevederile găsite neconstituționale din articolul 109 al Ordonanței de Urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, așa cum a fost acesta modificat în iulie.


Citește și… Spitalul de urgență cu program redus! Infarctul lui Busu scoate la iveală problemele grave din sistemul de sănătate românesc


 
 

Urmărește-ne pe Google News