Dumitru Coarnă, actual membru al Camerei Deputaților din România va deschide lista partidului în încercarea de a câștiga un nou mandat.

Coarnă, are și el o istorie politică vastă. El a fost ales inițial pe listele Partidului Social Democrat în 2020, ca mai apoi să părăsească partidul în luna aprilie a anului 2022.

Șoșoacă a avut o carieră politică dinamică în ultimii ani. Ea a fost aleasă senatoare pe listele AUR în 2020, dar a renunțat la mandat după ce a câștigat un loc în Parlamentul European în iunie 2023.

Încercări și controverse

Recent, Diana Șoșoacă a încercat să candideze la alegerile prezidențiale. Însă, Curtea Constituțională a admis o contestație împotriva candidaturii sale, împiedicând-o să participe la competiția pentru Cotroceni.

Ca reacție, Diana Șoșoacă a adresat o scrisoare deschisă Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene (CE). În aceasta, ea a cerut măsuri împotriva deciziei CCR.

„Dacă nu reacționați, veți restaura sistemul fascisto-nazisto-stalinist împotriva căruia spuneţi că luptaţi”, a scris Diana Șoșoacă în scrisoarea sa către președinta CE.

Penalizări în Parlamentul European

Eurodeputata a fost penalizată acum o săptămână pentru comportamentul său în cadrul ședințelor de Plen ale Parlamentului European.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Penalizarea a constat în suspendarea dreptului de a mai participa la activitățile plenului PE timp de șapte zile, perioadă în care indemnizația zilnică acordată de Uniunea Europeană pentru îndeplinirea acestor activități a fost, de asemenea, suspendată.

Această penalizare vine în urma evenimentelor din data de 18 iulie, când eurodeputata a fost dată afară din plenul Parlamentului European pentru că și-a pus o botniță și a strigat „Ați omorât oameni” în timpul dezbaterii privind alegerea Ursulei von der Leyen.

Urmărește-ne pe Google News