„Diana Șoșoacă, penalizată în Parlamentul European. Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, tocmai a anunţat penalizarea Dianei Şoşoacă pentru comportamentul inadecvat din şedinţa plenară din luna iulie, când a perturbat în mod repetat reuniunea Parlamentului”, a scris Siegfried Mureşan, marți, pe pagina de Facebook.

Penalitatea, explică el, constă în suspendarea participării la sesiunea plenară a Parlamentului European pentru șapte zile şi suspendarea indemnizaţiei zilnice tot pentru șapte zile.

„În Parlamentul European, dacă încalci regulile şi te faci de râs, vei fi întotdeauna sancţionat”, conchide eurodeputatului Sigfried Mureşan.

Pe 18 iulie, europarlamentarul SOS România, Diana Şoşoacă, a fost dată afară din plenul Parlamentului European, în timpul dezbaterii privind alegerea Ursulei von der Leyen.

Atunci, Diana Şoşoacă şi-a pus botniţă, a strigat „Aţi omorât oameni” şi „Am fost votată de români”, ridicând și o icoană, și spunând „In God we trust!”.

Când a ieșit din sala Parlamentului European, Diana Șoșoacă şi-a pus o botniţa şi a început să strige în limba engleză „Am dreptul să vorbesc. Am fost votată de români”.

A avut şi celebrul sac negru în care, în timpul pandemiei, ea afirma că ar fi fost puşi cei morți din cauza COVID-19 şi pe care l-a prezentat şi în plenul Parlamentului de la Bucureşti. Când cineva a încercat să-i ia sacul, ea a refuzat să-l dea, spunând că este proprietatea sa. „Aţi omorât oameni”, a mai acuzat Şoşoacă.

Roberta Metsola a anunţat sancţionarea Dianei Şoşoacă

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a confirmat, marți, suspendarea eurodeputatei SOS România Diana Şoşoacă de la activităţile plenului Parlamentului European timp de şapte zile, după ce a arătat un comportament neadecvat la dezbaterea care a precedat votul asupra nominalizării Ursulei von der Leyen din 18 iulie, potrivit Agerpres.

„În conformitate cu regulile 10 şi 183 din regulamentul de procedură şi după ce am luat notă de observaţiile membrilor vizaţi, am decis să impun o penalitate împotriva doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă pentru perturbarea şedinţei din 18 iulie 2024, arătând un comportament neadecvat pe durata dezbaterii (…)”, a declarat Roberta Metsola, marţi, la începutul activităţilor PE, reunit în sesiune plenară la Strasbourg.

De asemenea, penalizarea constă și în reţinerea indemnizaţiei Dianei Șoșoacă timp de şapte zile.

„Această penalitate presupune reţinerea indemnizaţiei zilnice pentru o perioadă de şapte zile şi o suspendare temporară de la participarea activităţilor din plenul PE pentru o perioadă de șapte zile cu începere de azi, 8 octombrie 2024, fără a prejudicia dreptul domniei sale de a vota în plen şi în conformitate cu standardele de conduită”, a adăugat Roberta Metsola.

Potrivit acesteia, Diana Șoșoacă a fost informată de penalizare, a formulat un apel intern la biroul competent, iar aceasta este sancțiunea finală.

„Biroul, în şedinţa de ieri seara, a confirmat penalitatea fără a aduce atingere dreptului la apel extern care rămâne deschis membrei în cauză. Sancţiunea este de aceea considerată finală”, a clarificat Metsola.

Urmărește-ne pe Google News